Virgin Orbit на милиардера Ричард Брансън се провали при първото

...
Virgin Orbit на милиардера Ричард Брансън се провали при първото
Коментари Харесай

Virgin Orbit на Брансън с провал при изпитание на ракета

Virgin Orbit на милиардера Ричард Брансън се провали при първото тестване на нова ракета , носена от Boeing 747 и пусната над Тихия океан до крайбрежието на Южна Калифорния, осведоми Агенция Франс Прес.

Първоначално тестването изглеждаше, че се развива добре до стартирането на ракетата от лявото крило на самолета, именуван Cosmic Girl.
 Снимка 480861
Източник:

От Virgin Orbit оповестиха, че задачата е прекъсната, само че Cosmic Girl и екипажът са се завърнали безвредно в базата.

Не се показва повода какво се е объркало с ракетата , която е била натоварена със спътник за тествания.

Самолетът излетя от галактически център в пустинята Мохаве, северно от Лос Анджелис, и прелетя над Ченъл Айлъндс, където се извърши стартирането.

Предполагаше се, че ракетата ще пада няколко секунди преди да се задействат първите две степени и да се насочи към Южния полюс и нахлуване в ниска околоземна орбита. Целта на полета е събиране на данни за всяка стъпка от процеса по изстрелване, а не сполучливо изпращане на спътник в орбита.

Компанията в продължение на пет години създава 21-метровата ракета LauncherOne . В момента се строят още 6 ракети.
 Снимка 480860
Източник:

Virgin Orbit нападна пазара за изпращане на спътници с размер от тостер до ледник. Компанията също възнамерява и дузина задачи с клиенти, в това число Космическите сили на Съединени американски щати и Военновъздушни сили на Англия. Работи и върху проекти за изстрелване на ракети от Англия и Япония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР