Virgin Orbit - космическата компания, основана от британския милиардер Ричард

...
Virgin Orbit - космическата компания, основана от британския милиардер Ричард
Коментари Харесай

Британски конкурент на SpaceX съкращава 85% от служителите си

Virgin Orbit - галактическата компания, учредена от английския милиардер Ричард Брансън, редуцира по-голямата част от чиновниците си, защото управлението ѝ се бори да обезпечи в допълнение финансиране, оповестява CNN.    Според документ, подаден към управляващите от английския съперник на SpaceX, до 3 април ще бъдат уволнени към 675 чиновници, което съставлява към 85% от работната мощ на Virgin Orbit. Този ход е подхванат, с цел да се " понижат разноските в светлината на неспособността на компанията да обезпечи значимо финансиране ".    За момента няма формален коментар от страна на Virgin Orbit.    На 15 март основният изпълнителен шеф на галактическата компания Дан Харт е оповестил на съвсем целия личен състав да приключи активността си, след което чиновниците са били пуснати в едноседмичен отпуск, до момента в който ракетната компания работи за обезпечаване на в допълнение финансиране.   

В формалния документ, представен от CNN, се показва, че компанията ще понесе към 15 млн. $ разноски, свързани с решението за преустановяване на активността, в това число " 8,8 млн. $ разноски за компенсации на чиновниците и 6,5 млн. $ за други разноски, свързани най-вече с услуги по пренасяне на активността и законови опасности ”. 
В случая става дума за WARN - американско законодателство, което изисква от корпорациите да дават на чиновниците си авансово съобщение 60 дни преди уволняване.    Дружеството също по този начин е продало конвертируема облигация на стойност 10,9 млн. $ - тип кратковременен дълг, на Virgin Orbit Holdings, която е напълно благосъстоятелност на The Virgin Group на Брансън.    Virgin Orbit е учредена през 2017 година, откакто се отделя от сестринската си компания Virgin Galactic, която се концентрира върху потреблението на свръхзвукови самолети за транспортиране на туристи до ръба на Космоса. Компанията създава ракета с въздушно базиране, наречена LauncherOne, за извеждане на дребни спътници в орбита и е водач измежду десетките стартъпи, които оперират в сферата.     LauncherOne на Virgin Orbit доближи орбита за първи път през януари 2021 година - надалеч преди множеството си съперници и след единствено един несполучлив опит. След това компанията реализира още три сполучливи задачи.    През януари обаче компанията направи първия си опит за изстрелване на ракета от Обединеното кралство. Мисия, приключила с крах, напомня CNN.     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР