Virgin Galactic успешно завърши втория си тестови полет в Ню

...
Virgin Galactic успешно завърши втория си тестови полет в Ню
Коментари Харесай

Космическият туризъм е все по-близо: Virgin Galactic направи нов успешен тест с космическия си кораб Unity

Virgin Galactic сполучливо приключи втория си тестови полет в Ню Мексико - главен миг, който може да насочи компанията да стартира галактическите полети отсега нататък, написа CNBC.

Компанията съобщи, че откакто пробата е бил приключен, е изработен обстоен обзор на данните. Резултатите са обнадеждаващи и компанията ще може да стартира подготовка за идващия стадий от своята стратегия за тестване на полети - тестови полети с ракета.

" Вълнувам се от усилената работа на екипа за сполучливо довеждане докрай на днешния тестов полет. Това беше значим тест, който, в очакване на обзор на данните, значи, че в този момент можем да стартираме да приготвяме транспортните средства за задвижващ полет (с ракета - бел. ред.) ", споделя в изказване изпълнителният шеф на Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс.

Акциите на Virgin Galactic набъбнаха с над 4% в границите на часове и се търгуваха за близо 15,25 $ за акция.
 Извънземни завършения: Капсула с голям балон изкачва туристи на ръба на Космоса?
Извънземни завършения: Капсула с голям балон изкачва туристи на ръба на Космоса?

Да, допустимо е. Изкачването на 30 км в атмосферата прави забележима кривината на Земята и " празното " черно на Космоса. Добавете невероятните звездни гледки и мини бар. Колко може да коства сходно странствуване?

Тестът - става въпрос за тест, който не включва изстрелване с ракета, а " плъзгане " или " втурване ". Самолетоносачът на компанията, който носи името Eve, е изхвърчал с галактическия транспортен съд Unity от Spaceport America в Ню Мексико. Самолетоносачът е изкачил галактическият транспортен съд до надморска височина от повече от 15 километра. На тази височина Eve е пуснала Unity, а галактическият уред е достигнал оптималната скорост от към 400 километра в час. Пилотите на Unity са направили няколко маневри, преди да се върнат назад до Spacecraft America в Ню Мексико.

Компанията за последно организира галактически полет на 22 февруари 2019 година. Това беше вторият му полет, който сполучливо доближи ръба на космоса. Оттогава компанията реалокира галактическия си транспортен съд от изпитателното си оборудване в пустинята Мохаве в Калифорния до оперативната си база в Ню Мексико. По-рано компанията съобщи, че чака да стартира търговски интервенции това лято и сподели на акционерите, че цели да излезе на облага до 2021 година. Пандемията на новия ковид накара Virgin Galactic краткотрайно да спре активността си през март, само че от май множеството от чиновници се върнаха на работа.
 Милиардерът Ричард Брансън може би ще продава още акции от Virgin Galactic, с цел да оцелее империята му
Милиардерът Ричард Брансън може би ще продава още акции от Virgin Galactic, с цел да оцелее империята му

Той продаде 25 милиона акции предишния месец на стойност над 300 милиона $

Бизнес моделът на Virgin Galactic попада в областта на първокласните преживявания, поради високите цени на предлаганата услуга - галактически туризъм. Компанията е в последните стадии на създаването на галактическия си транспортен съд за многократна приложимост, който може да транспортира шестима пасажери на 90-минутно пътешестване до Космоса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР