Virgin Galactic се подготвя да излезе на борсата, пише The

...
Virgin Galactic се подготвя да излезе на борсата, пише The
Коментари Харесай

Компанията на Ричард Брансън за космически туризъм излиза на борсата

Virgin Galactic се приготвя да излезе на борсата, написа The Wall Street Journal. И Social Capital Hedosophia Holdings Corp. - особено основана за придобивания компания - възнамерява да влага близо $800 милиона в сдружението на Ричард Брансън за галактически туризъм против 49 % дял.

Virgin Galactic чака тази договорка да ѝ обезпечи задоволително капитал, с цел да финансира бизнеса си, до момента в който галактическите ѝ кораби съумеят да стартират да работят и да генерират облага. Компанията е конкуренция с Blue Origin на Джеф Безос и SpaceX на Илън Мъск, които също работят по пращането на туристи в Космоса.

Към момента към 600 души са платили жестоко $80 милиона общо, с цел да си обезпечат места с вярата да са първите клиенти, които ще полетят над Земята през идващите няколко години. От основаването ѝ през 2004 година компанията е получила над $1 милиард, главно от Брансън.

Саудитският върховен фонд имаше желание да вложи $1 милиард във Virgin Galactic през 2017 година, само че Брансън приключи диалозите след убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Компаниите от вида на Social Capital Hedosophia Holdings Corp., основани особено за придобивания, нормално имат две години, с цел да употребяват капитала, като купят компания и я изкарат на борсата.
 $250 000 за пътешестване до Космоса: Ричард Брансън разгласи цената на билета с Virgin Galactic
$250 000 за пътешестване до Космоса: Ричард Брансън разгласи цената на билета с Virgin Galactic

Първите тестови полети ще стартират до няколко седмици
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР