Virgin Galactic, компанията за космически туризъм, основана от Ричард Брансън,

...
Virgin Galactic, компанията за космически туризъм, основана от Ричард Брансън,
Коментари Харесай

Компанията за космически туризъм Virgin Galactic излиза на борсата

Virgin Galactic, компанията за галактически туризъм, учредена от Ричард Брансън, ще се появи на борсата в Ню Йорк в понеделник, написа TechCrunch. Дебютът на обществения пазар ще изиграе ролята на самобитен барометър до каква степен вложителите имат интерес към сходна футуристична концепция.

Virgin Galactic се цели в това да направи туризма в открития Космос действителност в идните години. Последната стъпка към усилване на активността на компанията беше сливането на компанията със Social Capital Hedosophia, което беше придружено и от 800 млн. $ инвестиция във Virgin Galactic. Сливането на двете компании влезе в действие в петък.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Туристи в космоса

Galactic е една от двете компании с сходна устременост, учредени от Брансън. Втората е Virgin Orbit, чиято цел е да изстрелва в орбита дребни спътници. Virgin Galactic ще употребява галактическите кораби SpaceShipTwo, както и модифицирани самолети.

Наскоро от компанията демонстрираха и своята галактическа екипировка, която ще бъде употребена от туристите. Пътуванията би трябвало да костват по към 250 хиляди $, а първото от тях, най-малко по най-скорошната стратегия, оповестена от Virgin, би трябвало да бъде осъществено през първата половина на идната година. В кораба на компанията могат да бъдат настанени до шестима пасажери, което значи, че всеки полет ще носи на компанията 1.5 млн. $ в доходи. Също съгласно данни на Virgin Galactic досега искащите са над 600 души.

Въпросът в този момент е по какъв начин концепцията би се възприела от борсата. Най-големият актив на компанията за момента, наподобява, е името на Ричард Брансън и фактът, че се развива под шапката на Virgin. От друга страна, в случай че галактическите пътувания на Virgin Galactic се окажат действителност, компанията ще бъде пионер в един фиктивен към този миг бранш.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР