Virgin Atlantic подаде молба за защита от кредиторите по Член

...
Virgin Atlantic подаде молба за защита от кредиторите по Член
Коментари Харесай

Пандемията почти докара до фалит Virgin Atlantic на Ричард Брансън

Virgin Atlantic подаде молба за отбрана от кредиторите по Член 15 от Закона за банкрутите в Съединени американски щати. Така самолетната компания на известния бизнесмен Ричард Брансън се оказа следващата жертва на пандемията от ковид, коментира CNBC.

Превозвачът е подал съответния документ в американския федерален съд по банкрутите в Ню Йорк след процедура във Англия, където Virgin Atlantic получи утвърждение за привикване на заседание на засегнатите кредитори на 25 август. Очаква се тогава да бъде гласуван проект за преструктуриране на компанията.

По-рано от Блумбърг заяви, че представител на Virgin Atlantic е декларирал пред съд в Лондон, че парите на компанията ще свършат през септември, в случай че проектът за преструктуриране не бъде утвърден.

Чл. 15 от Закона за банкрутите в Съединени американски щати дава протекция на задгранични компании, които искат да предотвратят искове на кредитори, решили да си потърсят вземанията по правосъден път. При реализиране на съглашение с кредиторите ще отпадне потребността от поддръжка от страна на английското държавно управление, която търсеше Ричард Брансън.

Акционери във Virgin Atlantic са Virgin Group с 51% и и американската самолетна компания Delta с 49%. На Delta й се наложи да затвори базата си на лондонското летище „ Гетуик “ и да съкрати повече от 3500 работни места, с цел да се оправи с следствията от пандемията от COVID-19.

През юли Virgin Atlantic разгласи, че е постигнала договорка с кредиторите на стойност 1,2 милиарда паунда (1,6 милиарда долара), която да обезпечи бъдещето на компанията след рецесията. В молбата до съда компанията изяснява, че резервациите са паднали с 89% спрямо предходната година и че търсенето на пътувания през второто тримесечие на 2020 година е на към 25% от равнището от 2019 година

 

Източник: Днес.бг

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР