Випуск 2018-та на Медицински университет в Пловдив, 68-ми поред, се

...
Випуск 2018-та на Медицински университет в Пловдив, 68-ми поред, се
Коментари Харесай

156 нови лекари получиха днес дипломите си в Пловдив

Випуск 2018-та на Медицински университет в Пловдив, 68-ми подред, се оказва един от най-успешните в историята му. Това сподели деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев. Днес в Драматичен спектакъл - Пловдив се състоя тържествената гала по дипломирането на 156 студенти с общ междинен триумф на семестриалните изпити съвсем 5 и над 5.20 на държавните изпити. Сред тях има 44 задгранични студенти от 12 страни.

Випускът има своя цялостен първенец - доктор Марин Канарев, който получи " Златен Хипократ ". Син на лекарска фамилия, младият доктор не е получавал нищо друго, с изключение на най-високата оценка на всички изпити от първи до шести курс. В словото си той благодари поименно на всичките си преподаватели, а от думите му стана ясно, че се насочва към онкологията.
Втори по триумф в курса, единствено три стотни по-малко, е достижението на гръцкия студент от Кипър Панайотис Калеанидис. За първи път през днешния ден бяха присъдени две стипендии за специализанти в размер на 3000 лева на името на военачалник Стоян Тонев, някогашен ученик на Медицинския университет в Пловдив, и на полковник Митър Тонев. Получиха ги младите лекари Христо Петровски и Борислав Карагюлев.

" Приехме, че множеството ни студенти ще заминат от България, само че не мисля, че това е правилно ". Това сподели деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев. В Пловдив има задоволително положителни лечебни заведения, където те могат да се осъществят и някои към този момент работят в тях.
Поздравителен адрес до студентите от 68-мия випуск и техните преподаватели изпрати президентът на България Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР