VIP Brother 2017“ определено ще остане в историята на предаването

...
VIP Brother 2017“ определено ще остане в историята на предаването
Коментари Харесай

10 неща, за които не трябва да подражаваме на звездите от „VIP Brother 2017“

„ VIP Brother 2017 “ несъмнено ще остане в историята на предаването като един извънреден сезон. Сезон, изпълнен с изненади, непредвидени обрати, тежки кавги, същински другарства, разтърсващи катарзиси и доста обич. Снощи рапърът Тото от група СкандаУ завоюва най-известното риалити шоу в България. Поп иконата Маргарита Хранова се класира втора. Шантавата дизайнерка Мегз приключи на трето място.

Преди тъкмо два месеца 18 звезди се впуснаха в предизвикването, наречено „ VIP Brother 2017 “ и минаха през тежки тествания, научиха доста за себе си, изпитаха силата на характера си, забавляваха се, спориха, караха се и се обичаха. От всичко това за нас са значими посланията, които риалитито предава. Добре е те да бъдат положителни или най-малкото даже и отрицателни, да носят поука.

В този смисъл, избрахме и подредихме 10 неща, за които не би трябвало да подражаваме на звездите от „ VIP Brother 2017 “. С ангажимента, че не се опитваме да съдим никого, тъй като си даваме сметка за непривичната среда и фрустрацията, в която би трябвало да живеят ВИП-овете. Въпреки че всеки от тях е подписал контракт и е наясно с изискванията и разпоредбите на играта.

Риалитито е измежду най-гледаните излъчвания в родния ефир, което значи, че звездите и техните действия са образец за подражателство на част от феновете. Адмирации към всички от тях, които осъзнаха грешките си и потърсиха опрощение.

1. Да бъде моето непременно

 Всеки е свободен да живее съгласно своето виждане и визия за живота, само че когато от неговите дейности и философия си патят близките, хубаво е той да някаква степен да се преценява и с тях. И в името на общото богатство да се вършат отстъпки. През цялото предаване бяхме очевидци на безкрайните искания, настроения и условия на Миглена Каканашева. Тя съумя да да се скара и вбеси съвсем всички съквартиранти, даже и самият Big Brother, който не един път наложи наказания на съквартирантите поради нея. Според някои от коментаторите тя инатливо се бори сама със себе си и има доста криворазбрана позиция. И в действителност сякаш в огромна част от обстановките инатът ѝ беше съществена движеща мощ. След като „ Големият брат “ я направи Фантома на Къщата, тя осъзна сериозността на обстановката, а мисълта, че към този момент единствено участва, без да бъде пълновръстен член, не ѝ даваше мира. В следствие Мегз неведнъж направи опити да поправи грешката си.

2. Да бъдем груби

 Ако някой не ни харесва или мнението му не съответствува с нашето, не е нужно да се съгласяваме с него, не е нужно даже да бъдем общителни с него, само че това не значи, че в разногласието можем да нагрубяваме. Естествено, че визираме началник Петров. Шефът постоянно има „ добра “ дума за всеки. Едно от най-точните изявления по въпроса пристигна от Мегз:

„ Шефе, ти имаш едно неприятно качество и то е, че доста персонално почваш да обиждаш. “

3. Да бъдем нападателни

 В този сезон на „ VIP Brother “ най-вече участници навлязоха в персоналното пространство един на различен, а експанзията неведнъж надвиши целесъобразната доза. Изблиците като тези на Тото и Дани Златков към началник Петров нямат място в риалитито. Въпреки че сме наясно що за огромен дразнител е готвачът и нямаме визия по какъв начин ние бяхме реагирали на тяхно място, сме на мнение, че би трябвало да обмисляме постъпките си, че отговаряйки на експанзията с експанзия, няма да стигнем до средата. Разбира се, че отчитаме и обстоятелството, че момчетата се извиниха на по-възрастния си съквартирант.

4. Да не бъдем отмъстителни

 След следващата драма на Мегз и надлежно рестрикция от страна на Big Brother, дизайнерката отхвърли да се храни. Тя поведе нова борба, която обаче приключи с компромис от нейна страна – съгласи се да яде, само че и в същото време да не потъпква своите визии. Енджи Касабие надалеч не беше удовлетворена от взетото решение и атакува Миглена без да ѝ мигне окото, като даже се опълчи на това Меги да се храни с отпадъците. Разбираме раздразнението на Енджи, само че да не даваш на човек на да се храни, заради каквито и да било аргументи, си е нечовешко. Естествено диетоложката осъзна грешката си и в следствие се извини на Миглена за реакцията си.

5. Ако нещо не ни харесва – да се откупим

 Нека чантичката на Мария бъде импортирана сега… Още в първите седмици на риалитито Мария и Сашка Васева съумяха да се спазарят с Big Brother. Мария реши да откаже задачата с благотворителна цел на Big Brother и се спазари с него да даде 3000 лв. за щедрост, вместо 1000. Миньончето се заинати и не пожела да се включи в задачата, която Big Brother беше подготвил и откупи „ достолепието си “, предлагайки по-висока сума от дарената от рекламодателя. Примерът ѝ последва и Сашка Васева, която разгласи, че също ще подари 3000 лв.. Въпреки че претекстовете на Мария бяха обосновани с „ поради щерка ми “, постъпката не направи положително усещане. Някак си в България от край време е признато да си плащаш и подкупвашq с цел да се измъкнеш от едно или друго нещо или пък с цел да се сдобиеш с нещо, което е недостъпно за масата. Мария и Сашка съумяха да предпазят децата си от това майките им да вземат участие в игри накърняващи достолепието им по малкия екран, само че съгласно нас не дадоха добър образец на всички останали подрастващи – по какъв начин би било редно да постъпиш в тази обстановка.

6. Да не интригантстваме

 Хората са разнообразни и някои са привикнали да разискват останалите зад тила им, изключително в случай че това, което казваш не е истина. Големите НЕ-примери от „ VIP Brother “ 2017 са подмятанията на Цуни по отношение на Алекс Пеканова (тогава към момента Богданска) и коментара на Джули, че Мегз биела майка си.

„ Аз знам толкоз неща за нея, че мога да ѝ смъква имиджа за 3 минути! “, сподели предприемачът, само че срещата му с Александра преди Къщата на Нови хан, се оказа измислена, а историята по какъв начин Алекс е ходила на ски „ с един другар “ на Банско – много украсена.

7. Как да Не се желаеме амнистия

 Съзнателно или не, началник Петров съумя да нарани един от своите Съквартиранти с извинението си. Той безусловно направи „ мечешка услуга “ на Дани Петканов, от който реши да изиска амнистия. Най-големият му грях към Лудия кореспондент бил, че не е изказал неодобрението си за брака му с Алекс Богданска в Къщата на „ VIP Brother “ 2017. Болезнената за Алекс тематика с неодобрението на родители им отвори кутията на Пандора и мощно нарани младоженката. Дани Петканов обаче съобщи, че прости изцяло на началник Петров и ще продължи да го обича, както и преди. Алекс Богданска (Петканова) не съумя да спести обидата си от думите на шефа и самоуверено призна, че моментът, в който е трябвало да изкажат възраженията си Съквартирантите не е в този момент, а когато е била сватбата.

8. Какви Не би трябвало да бъдат връзките на хора във връзка

 Даниел Петканов и Александра Богданска преоткриха любовта си в Къщата и даже се взеха. Официално. Решение, което поляризира връзките сред двамата и техните родители… Не това обаче е най-странното. Наред с чистата обич, която Дани и Алекс демонстрираха един към различен, феновете схванаха някои в действителност неприятни детайлности към раздялата им, в това число и немалкия брой изневери и на двамата по време на така и така късата им връзка.

9. Да Не играем функции, а да бъдем естествени

 Още в първите седмици на шоуто стана ясно, че Тото е излъгал „ VIP Brother “, че е самостоятелен. Поведението на известния реализатор първоначално беше много въздържано, а всеки ход като че ли авансово премислен. Може би това е била и неговата тактика. За тактика и неестествено държание бяха набедени и Ваня Щерева, и Дани Милев. Може би и по тази причина тяхното присъединяване не продължи доста. Престоят в Къщата на Милев като че ли остана неусетен. Той не се включваше и бягаше даже от всяка по-напечена обстановка. Да премълчаваш мнението си и да бъдеш в роля може да бъде счетено за тактичност в риалитито, само че не е образец за подражателство за живота отвън „ VIP Brother “.

10. Да Не упрекваме другите за персоналните си провали

 Сашка Васева взе участие в шоуто с концепцията за рестарт на кариерата си. Дали това завръщане ще се случи или не, никой не може да знае, само че сигурно, когато човек желае нещо същински, би трябвало да бъде непрекъснат в желанието и да може да направи точна самокритика на себе си и обстановката. Едно хвърлено в пространството „ аз имам гений “ и „ желая да се завърна “ не са задоволителни. В последната седмица на шоуто „ VIP Brother 2017 “ даде опция на почитателите да се чуят със своите любимци. Единственият участник, който остана отчаян от тези „ срещи “ беше точно Сашка. Васева като че ли не чу любовта на хората, а обърна внимание само и единствено на шеговитите им намеци, че яде доста. А тя в действителност много си хапваше. Фолк легендата изпадна в минорно въодушевление и по всичко проличава, че това се дължи на непредсказуемото мнение на хората за креативното ѝ бъдеще.

Снимки: „ VIP Brother 2017 “

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР