Винялес спечели дебютен успех в MotoGP в АвстралияМаверик Винялес спечели

...
Винялес спечели дебютен успех в MotoGP в АвстралияМаверик Винялес спечели
Коментари Харесай

Винялес спечели дебютен успех в MotoGP в Австралия

Винялес завоюва дебютен триумф в MotoGP в Австралия
Маверик Винялес завоюва следващия кръг от MotoGP на пистата,,Филип Айлънд “ в Австралия. Пилотът на Ямаха започва надпреварата от втора позиция, само че пое водачеството, откакто към този момент осигурилият си международната купа Марк Маркес отпадна от стадия. Петкратният международен първенец не съумява да приключи за трети път в Австралия, откакто печели купата в Япония преди този момент (2014, 2016 и 2018).

Това бе дебютен триумф през сезона пък за испанеца Винялес, като втори и трети приключиха съотвено Андреа Ианоне със Сузуки и Адреа Довициозо с Дукати.,,Чувството е необикновено “, показа щастливят Винялес.,,Не мислех, че ще печеля, само че моторът беше съвършен. Тази победа значи доста за мен, изключително реализирана тук в Австралия, тъй като обичам това място “, приключи испанският мотоциклетист.

Топ 10 допълват Алваро Баутиста Дукати, Алекс Ринс със Сузуки, Валентино Роси с Ямаха, Джак Милър с Алма, Франко Морбидели с ЕГ, Алейш Еспаргаро с Априля и Брадли Смит с Ред Бул. Във краткотрайното класиране две надпревари преди края водач е Маркес с 296 точки пред Довициозо с 210, Роси с 196 и спечелилият Винялес с 180 пункта. Следващият кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм е идната неделя на пистата,,Сепанг “ в Малайзия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР