Винсент Вилем ван Гог (на нидерландски: Vincent van Gogh, 1853

...
Винсент Вилем ван Гог (на нидерландски: Vincent van Gogh, 1853
Коментари Харесай

На днешната дата: Роден е Винсент ван Гог

Винсент Вилем ван Гог (на нидерландски: Vincent van Gogh, 1853 – 1890) е нидерландски художник, считан от мнозина за един от най-великите художници в историята на европейското изкуство. Той е един от най-видните представители на постимпресионизма. През последните 10 години от своя живот развива цялата си художническа активност – създател е на към 900 картини и 1100 рисунки. Самоубива се на 37 години, като се допуска, че е имал душевен проблеми. Приживе остава незачитан, само че посмъртно славата му се разнася, най-много откакто на 17 март 1901 година в Париж, Франция са изложени 71 от неговите творби. През 1973 година в Холандия е открит музей, отдаден напълно на неговото изкуство и който разполага с най-богатата сбирка от негови картини.

Ван Гог е подписвал единствено картините, които смятал задоволително приключени с цел да бъдат препоръчани на покупател, като е изписвал дребното си име „ Винсент “.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР