Винсънт Фулър, който нападна с нож 19-годишния българин Димитър Михайлов

...
Винсънт Фулър, който нападна с нож 19-годишния българин Димитър Михайлов
Коментари Харесай

Нападателят на 19-годишния българин в Стануел действал от расистки подбуди

Винсънт Фулър, който атакува с нож 19-годишния българин Димитър Михайлов пред магазин в Стануел, графство Съри, призна, че дейностите му са били расистки стимулирани, съобщи БНР.

Фулър извърши нападенията над младия българин на 16 март, ден след терористичния акт в Крайстчърч, Нова Зеландия, при който бяха убити 51 мюсюлмани. Фулър призна обвиняванията в опит за ликвидиране. Той атакува с нож Димитър Михайлов през отворения прозорец на паркираната му пред магазина кола.

Прокурорите обявиха, че нападението е акт на крайнодесен тероризъм. Фулър отхвърли това, само че призна, че дейностите му са били раситски стимулирани. Преди нападението Фулър бе изразил поддръжка за причинителя на терористичния акт в Крайстчърч, Бренън Тарант, във Facebook. Тогава той написа:

„ Аз съм англичанин и без значение какво споделя държавното управление, би трябвало да се убият всички, които не са англичани и да бъдат изгонени всички такива от нашата Англия “.

На идващия ден, приближавайки колата на Михайлов, Фулър е изкрещял „ Ще умреш! “, нанасяйки му рани по ръцете и шията. Присъдата на Фулър ще бъде поизнесена на 5 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР