„Виновните лица за строежа на Алепу ще си получат наказанието.

...
„Виновните лица за строежа на Алепу ще си получат наказанието.
Коментари Харесай

Борисов се зарече, че няма да има хотел на Алепу, докато той е премиер и ГЕРБ е на власт

„ Виновните лица за градежа на Алепу ще си получат наказването. Има следствие. Като се намерят отговорни, ще стоят в ареста - министри, заместник-министри. Това е работа на самостоятелната прокуратура, на самостоятелните институции. Представяте ли си някой да даде позволение. Не виждам по време на нашето ръководство това да се случи - там да има хотел. Това е неуместно ", съобщи министър председателят във връзка градежа на Алепу и уточни, че той "ще остане прелестно място за къщурка за птици ". По мотив абсурда с подпорната стена той се зерече, че до момента в който е министър председател и ГЕРБ е на власт на Алепу няма да се построи хотел.

Борисов разяснява и думи на президента от през вчерашния ден, че връзките му с бизнеса са радикално разнообразни от тези на премиера.

"Работата на опозицията е да недоволства. Ченгеджийските номера на Румен Радев няма да разясня. В неговата игра няма да влизам. Не знам къде го е споделил това и къде е безделничил, някъде се е разхождал. Обществените поръчки са зад мен, виждате ги направени. А неговата роля е да се разхожда и да приказва. Пожелавам му хубава неделя и да се опита да сплотява, не да разединява нацията. Това към този момент не е забавно. Българският бизнес не заслужава такова отношение. Единствено му завжидам, че съумя да направи авансово правосъдната промяна - да ти пращат авансово съдиите актовете, това на нас не ни се е случвало ", сподели Борисов.

Борисов е в Бургас, където инспектира готовия обходен път за Поморие. „ Ето ги публичните поръчки”, уточни министър председателят новия път.

Преди това той инспектира реконструкцията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води и създаване на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

„ Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме дали обещание - да предоставим най-чистото море “, съобщи Борисов. Като сълза вода излиза”, установи министър председателят при типа на оборудването.

Премиерът Борисов означи, че към този момент всички обитаеми места имат най-съвременните пречиствателни станции. „ Но в случай че тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат “, съобщи Борисов.

Заедно с премиера са министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, регионалният шеф Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Приморско Димитър Германов, депутати, общински съветници.

"След Поморие, в този момент и Приморско има пречиствателна станция. Огромна пречиствателна станция. Това, което сме поели като ангажимент към хората, туристическия отрасъл и гостите, предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода се пречиства ", посочи Борисов.

„ От двата града – Приморско и Китен, чрез помпени системи, канализацията ще доближава дотук. Чрез контрола на системата може в действително време да се следи по какъв начин се пречиства водата, какви са параметрите ѝ, а зимата да се ограничи размерът на работа, поради по-малкия брой поданици “, изясни министър Емил Димитров.

Екоминистърът даде информация и по отношение на различен предстоящ план, който следва да се осъществя и касае спомагателни 3 язовира, които да водоснабдяват Черноморието. "Много бих се радвал, в случай че се случи. Това е самодейност на шефовете на всички ВиК по Черноморието. Целта е освен Камчия и Ясна поляна да го зареждат, а да има още 3 язовира, чрез които за идващите 10-15-12 години да има вода за всички. Това ще помогне както на жителите, по този начин и на бизнеса “, съобщи Димитров.

„ Това, което сме поели като ангажимент, сме го създали. Предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода ще се пречиства. Сигурен съм обаче, че където ме видят, ще ме питат за Радев, а не за пречиствателните станции “, разяснява министър председателят.

На въпрос, обвързван с това дали към този момент има туристи, присъстващият кмет на Приморско Димитър Германов отговори позитивно. „ Пълни се. Вчера имаше немски, холандски, полски туристи, чехи - на фона на тази рецесия, се оправяме извънредно добре “, уточни Германов.

Премиерът откри и обходния път на Поморие. Това е финален стадий от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. С построяването му директното придвижване се изнася отвън града, покачва се сигурността на придвижването и се понижава замърсяването на въздуха. Обходният път на Поморие е подготвен със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за към 20,6 млн. лева

„ Надявам се четвъртък петък другата седмица да стартира този градеж – малко преди аерогарата вдясно до автомагистрала „ Тракия “. Идеята е като тръгнеш от София, Пловдив или Стара Загора. Да стигнеш до Бургас без светофар “, съобщи министър председателят.

“Г-н министър председател, един дрон ни следи”, обърна се ПР-ката Севдалина Арнаудова към Борисов, до момента в който той шофираше джипа с кмета на Бургас Димитър Николов, екоминистъра Емил Димитров, и заместник-регионалният министър Николай Нанков. “Радев!”, отсече министър председателят. Впоследствие се оказа, че дронът е на един от служащите на пътя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР