Виновен съм пред всички, поемем си вината за това, което

...
Виновен съм пред всички, поемем си вината за това, което
Коментари Харесай

Кметът на Калофер: Поемам си вината, но никой не може да спре хората на празника

Виновен съм пред всички, поемем си виновността за това, което се случи макар пандемията в Калофер. Това разгласи кметът на града Румен Стоянов пред bTV.
Още по тематиката
На 6 януари отбелязахме Кръщението на Божия наследник. Празникът тази година беше по-различен поради епидемията от COVID-19. В Калофер се изви обичайното мъжко ледено хоро в нарушаване на противоепидемичните ограничения и пред аудитория.

До последно поръчката беше, че мъжкото хоро няма да се състои или най-малко не във типа, в който в бил до в този момент. Противно на това - калоферци влязоха във водите на Тунджа и съблюдаваха обичая с хвърлянето на богоявленския кръст, след което се изви и леденото хоро.

Румен Стоянов показа, че е призовал хората да съблюдават ограниченията, само че е удовлетворен, че управляващите не са се намесили при леденото хоро.

" Имаше кордон от служители на реда, които не трябваше да пускат хората във водата, само че те влязоха. Никой не може да спре хората, служителите на реда няма по какъв начин на подобен празник да стартира да дърпа хората ", отбрани органите на реда градоначалникът и съобщи, че е подготвен да заплати цялата санкция.

" Заплатата ми е 1200 лв., а санкцията - 1500 лв., тъй като имам глоба от полицията. Подписах документ, че няма да има организация на събитие, само че имаше под някаква форма ", разяснява Стоянов.

Кметът на Калофер показа, че е призовал хората да са с защитни средства, само че самият той от еуфория е не запомнил да постави своята.

Той разяснява и идните избори като сподели, че в доста от дребните обитаеми места може да има проблем с набиране на членове за секционни изборни комисии.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР