Виното е една от най-любимите напитки на хората от векове

...
Виното е една от най-любимите напитки на хората от векове
Коментари Харесай

Лесна рецепта за страхотно греяно вино

Виното е една от най-любимите питиета на хората от епохи и участва на празничните трапези по целия свят. С настъпването на зимата, от ден на ден се обръщаме към най-ценните му характерности, с помощта на които се отпускаме и загравяме. По това време на годината се сещаме и за обичаното ни греяно вино.
 Виното, декантерът и за какво наложително би трябвало да декантираме виното
Защо наложително би трябвало да декантираме виното

Ползите от декантера

Първите сведения за напитката с топло алено вино и подправки датират от античната Римска империя. Римляните популяризирали греяното вино при своята агресия на Европа.

С годините рецептите за греяно вино стават все по-многобройни, поради другите желания и усети. Има предписания за подготвяне на напитката в алкохолен и безалкохолен вид. Смята се, че най-подходящите типове червени виновност са греяно вино са портвайн и бордо. Разбира се, може да го приготвим и с всяко друго алено вино по наш избор.
 Снимка 456252

В търсене на разнообразни предписания, попаднахме на една за греяно вино с ябълки, която несъмнено притегли вниманието ни.
1 литър алено вино (за предпочитане сира) 2 ябълки ½ чаша кафява захар 12-15 зърна черен пипер 4-5 зърна карамфил Канела Лимон  Снимка 456262

Начин на подготвяне

Виното се поставя в тенджера на котлона и се подгрява. Към него прибавяме захарта, нарязаните ябълки и подправките. Бърка до момента в който се разтопи захарта и се оставя да кипне за мъничко. След това го махаме от котлона и оставяме за към 10 минути, с цел да поеме напитката аромата на подправките. Прецеждаме сместта и сервираме, до момента в който е още топло. При поднасяне, слагаме резенчета ябълка и лимон.
 Купаж - магазинът за вино, сирене и мезета от дребни български производители
Перфектната среща на българското сирене с българското вино

Как Александър Ангелов основава и развива Купаж
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР