Вино от глухарчета е приятна напитка за идващото лято. А

...
Вино от глухарчета е приятна напитка за идващото лято. А
Коментари Харесай

Ето как да си приготвим освежаващо вино от глухарчета

Вино от глухарчета е приятна напитка за идващото лято. А в случай че се пие на плажа с едноименния разказ на писателя Рей Бредбъри, релаксът ще е цялостен. Митологичната напитка, с изключение на в литературата, може да участва и в горещите ни летни следобеди, поднесена с доста лед.

Не подминавайте красиво нацъфтелите поляни с глухарчета, в случай че сте на разходка отвън града, а съберете цветове за лятното вино. За приготвянето на еликсира са нужни следните артикули: 3 ч.ч. цветчета от глухарчета, 3,5 литра вода, 6 ч.ч. захар, 300 г бели стафиди, 2 лимона, 2 портокала, 8 пръчици карамфил, 1 пакетче суха квас.

Приготвянето е елементарно. Когато събирате цветчета, старайте се да има допустимо минимум от зелената част на растението. Сложете водата да кипне и залейте цветовете. Оставете да преседят една нощ, след което прецедете.

Добавете стафидите, лимонови​я и портокаловия сок, както и настърганите кори от тях и пръчиците карамфил. Сложете да кипне, прибавете захарта, с цел да се разтвори елементарно, и варете 20 минути. Прецедете и оставете малко да се охлади.

Активирайте маята, като я сложите в дребна купичка с топла вода за десетина минути. Добавете към топлия сироп от глухарче и подправки. Добавете изцедения сок от всички цитруси. Разбъркайте добре.

Пресипете сместа в стъклени бутилки. Оставете ги за ден на топло и след това ги преместете на хладно за три седмици с леко открехната капачка.

Когато виното стане готово, съхранявайте в компактно затворени бутилки за шест месеца до една година. С течение на времето цветът му се избистря и добива лека бистрота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР