VinFast следва неотклонно плана и сроковете за пускане в производство на

...
VinFast следва неотклонно плана и сроковете
за пускане в производство на
Коментари Харесай

VinFast пусна хечбек за $16 900 с който ще конкурира моделите на Ford и Toyota

VinFast следва праволинейно проекта и сроковете за стартиране в произвеждане на собствени виетнамски коли. Целта е в първия етап от развиването на компанията да се постигне годишен потенциал от 250 000 автомобила, а към 2025-а да се реализира и ниво от половин милион. Миналата година от компанията оповестиха и желанието си да стартират експорт на автомобилната си продукция в средата на 2020-а година, първоначално за Юго-Източна Азия. Марката е автомобилното подразделение на най-голямата частна група в държавата - Vingroup JSC и изкара първите си автомобили от конвейера в петък.

“Tова е превъзходно допълнение към националната ни стопанска система ” - заяви министър-председателят на Виетнам Нгуен Ксуан Пук по време на специалната церемония в индустриалния комплекс на VinFast с неговите шест автоматизирани фабрики, вдигнати на голо поле от нула за само 21 месеца. - “С това потвърждаваме политиката на комунистическата ни партия, че частният бранш е доста важен двигател на стопанската система. Искаме VinFast да достигне освен вътрешния, само че и международния пазар с продукцията си. ”

VinFast започва доставките на автомобилите си на клиенти в понеделник 17-и юни и иска да стане първата виетнамска компания с успех в конкурирането с външните автопроизводители като Toyota Motor Corp., Ford Motor Co. и Honda Motor Co. Поне на терена на собствената си страна, която демонстрира индикатори на една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света.

Първият модел на VinFast е хечбек с име Fadil и се предлага на цена от 394.5 милиона донга ($16 900). През 2017-а Vingroup разгласи желанието си да влага до три и половина милиарда долара в автомобилния си бизнес. Тя ще произвежда още седан, SUV и електрически скутер.

Компанията към този момент има над 10 000 предварителни поръчки още от преди цяла година. През първите пет месеца на годината във Виетнам са закупени 119 497 нови леки коли, което е нарастване от 18% в сравнение със същия интервал на миналата година, съгласно данни на Виетнамската асоциация на автомобилните производители.

Моделите на VinFast не са напълно оригинални виетнамски. Fadil да вземем за пример употребява шасито на модела Karl Rock на Opel. Седанът и SUV-моделът ползват доразвите и адаптирани компоненти на BMW Group, дизайнът им е дело на италианската дозайнерска къща Pininfarina. Някои съставни елементи са разработка на Magna Steyr. А общото оперативно управление на компанията е поверено на автомобилния ветеран Джим де Лука, някогашен президент за глобалното произвеждане на General Motors Co.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР