Винетки ще могат да се купуват по електронен път от

...
Винетки ще могат да се купуват по електронен път от
Коментари Харесай

Електронните винетки ще започнат да се продават от 17 декември

Винетки ще могат да се купуват по електронен път от 17 декември. Това ще става през уеб страницата или мобилно приложение, като обичайният метод също остава вид. Това съобщи Антон Антонов, шеф на Националното тол-управление в Агенция " Пътна инфраструктура ", пред " 24 часа ".

Такъв ангажимент е поел изпълнителят на плана. Антонов предизвестява потребителите да внимават, като попълнят данните си при покупката, да не позволен неточност.

Антонов напомня, че 105 автомобила и 295 рамки ще управляват колите по пътищата за съществуването на винетки, които от идната година ще бъдат единствено електронни. Хората, които имат хартиени стикери, годни и през 2019 година, могат да ги заменят за електронни, което ще става на уеб страницата bgtoll.bg, като това не е наложително, а целесъобразно. Целта е годната хартиена винетка да бъде въведена във към този момент електронната система.

Хванатите на пътя без винетни стикери ще заплащат обезщетителна такса, която ще важи единствено за 24 часа, след което още веднъж ще се трансформират в нередовни водачи, в случай че излизат отвън границите на обитаемоте места. Все още не е известно каква ще е таксата, само че се разисква да е 30 лева за коли до 3.5 тона. Тази такса ще може да се заплаща на пътя единствено с карта, в случай че това е невероятно, водачът ще получава 14-дневен период. Ако не го направи, ще получи наказателно разпореждане, глобата за което е 300 лева

В новата система се чака винетките да могат да се купуват по всички вероятни способи, като заплащането с карта или в брой би трябвало да се отрази в системата до 5 минути, а при банков превод Антонов поучава заплащането да се прави ден-два по-рано. В уеб страницата на системата всеки ще може да ревизира валидността на винетката си и дали я има.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР