Вината за лошото качество на млечните продукти е на производителите.

...
Вината за лошото качество на млечните продукти е на производителите.
Коментари Харесай

Чия е вината за лошото качество на млечните продукти?

Вината за неприятното качество на млечните артикули е на производителите. Такова мнение изрази ръководителят наАсоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров по време накръгла маса на тематика „ Качествени ли са българските млечни артикули? “.

Според Зоров продуктите с водно наличие над 60% не би трябвало да носят името сирене. Той регистрира, че износът на млечни артикули е намалял, а вносът се е нараснал.

От кръглата маса стана ясно още, че има и дефицит на прясно мляко.

Случващото се през последната седмица против качеството на българските млечни артикули е черен пиар, съобщи Владимир Михайлов – ръководител на Националната асоциация на млекопреработвателите.

Според него превантивният надзор липсва.

От Българската организация за сигурност на храните обявиха, че не считат, че не са на мястото си. Те подчертаха, че не носят отговорността за качеството на създадените артикули, а упражняват надзор върху самоконтрола на бизнесоператорите.

Председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров призна, че виновност за качеството имат производителите.

Според него всичко с водно наличие над 60% не би трябвало да носи името сирене.

Зоров регистрира още, че количеството на вносните млечни артикули към месец септември е повече от износа ни, което постоянно е било с противоположен тренд.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР