Вината за гибелта на руския самолет Ил-20 в Сирия на

...
Вината за гибелта на руския самолет Ил-20 в Сирия на
Коментари Харесай

Русия: Вината за гибелта на Ил-20 е изцяло на израелските ВВС

Вината за гибелта на съветския аероплан Ил-20 в Сирия на 17 септември напълно е на Военновъздушни сили на Израел и на тези, които са взели съответното решение. Това съобщи през днешния ден на брифинг представителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По думите му " показаните справедливи данни сочат, че дейностите на израелските водачи, довели до гибелта на 15 съветски военни, приказват или за непрофесионализъм, или най-малкото за незаконна немарливост ". " Поради това, съгласно нас, виновността за нещастието с съветския аероплан Ил-20 напълно е на военно-въздушните сили на Израел и на тези, които са взели решение за подобен жанр активност ", сподели Конашенков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че изтребителите на Военновъздушни сили на Израел, вечерта на 17 септември, са работили " в региона на полосата за захождане при кацане на летището в Хмеймим освен на военни, само че и на цивилен пътнически самолети ".

Израел предизвестил Русия за удара на неговите изтребители Еф-16 в Сирия по едно и също време с началото на офанзивата, нарушавайки контракта за попречване на произшествия, добави Конашенков.

Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман изрази през днешния ден вяра, че връзките с Русия ще могат да бъдат нормализирани след рецесията, подбудена от свалянето на самолета Ил-20 на 17 септември. Той направи това изказване в изявление за израелското държавно радио Кан, отговаряйки на въпрос за резултатите от договарянията в Москва в четвъртък на командващия Военновъздушни сили на Израел Амикам Норкин.

" Мисля, че обстановката е под надзор, непрекъснато се води разговор, по тази причина съм уверен, че ще успеем да контролираме обстановката ", добави Либерман, представен от ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР