Вината за фалита и плачевното състояние на завод "Полимери" в

...
Вината за фалита и плачевното състояние на завод "Полимери" в
Коментари Харесай

Банева: Безконтролен синдик опоска Полимери

Вината за банкрута и плачевното положение на цех "Полимери " в Девня не е на семейство Баневи, а на Варненсккия областен съд и синдика Иван Балабанов, който го ръководи от 2012г. насам.

Това съобщи Евгения Банева в изявление за NOVA.

Обявяват бедствено състояние в някогашния цех „ Полимери”

От "Полимери " били източени 6 т солна киселина

Вчера министър председателят Бойко Борисов се появи на място в цех "Полимери ", където разгласи, че страната ще би трябвало да влага 15 милиона лв. в извозването на рисков химикал, съдържащ се в ръждясалите резервоари на завода.

Борисов се закани виновниците за обстановката да бъдат осъдени, като загатна, че това е Николай Банев, приватизирал "Полимери " през 1998 година.

Според брачната половинка на Банев, Евгения,

министър председателят е бил подведен, че "Баневи са опоскали предприятието ".

"От декември 2012 не сме в ръководство на предприятието. Оттогава то се ръководи от синдик Иван Балабанов ", съобщи Банева.

Същата година предприятието е оповестено във банкрут и след това не е под контрола на фамилията.

"За 4 години от дружество с активи 200 милиона и контрактувани вложения за над 100 милиона $ от "Полимери " остана лунен пейзаж ", съобщи Банева. По думите й тя и брачна половинка й са обезпечили включването на първокачествен китайски вложител в "Полимери ".

Бизнесдамата упреква правосъдната система за настоящето плачевно положение на комплекса и обстановката с рисковите боклуци.

"От 1997 до 2012 няма проблем с рисковия боклук, тъй като резервоарите са съвършено обслужвани ",

съобщи Банева. По думите й отговорност би трябвало да се търси на синдика Иван Балабанов и окръжния арбитър Цвета Павлова, оповестила предприятието във банкрут.

Не може за над 10 милиона отговорности и контрактувани вложения за стотици милиони да се разгласи във банкрут дружество с активи за над 200 милиона, счита Банева, която добави, че в съда не са разгледали и оздравителния проект, импортиран от фамилията.

"Синдиците в България са облечени в голяма, безконтролна власт ", е мнението на бизнесдамата.

В началото на юни пловдивската компания "Хъс " купи активите на банкрутиралия цех "Полимери ", който не работи от 2010 година. За банкрутиралото преди четири години дружество, някогашна благосъстоятелност на Николай Банев, са платени 14.5 млн. лева Цената е за земята, постройките и оборудването, което евентуално ще бъде нарязано на скрап.

Банев не съумя да задържи нито един от индустриалните активи, добити при всеобщата приватизация. Завода за електромотори в Троян "Елма " също банкрутира, а дялове в други предприятия бяха продадени. Остана собствеността му в курорта "Русалка ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР