Винъс Уилямс се класира за осминафиналите на силния тенис турнир

...
Винъс Уилямс се класира за осминафиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Винъс Уилямс победи сестра си Серина

Винъс Уилямс се класира за осминафиналите на мощния тенис шампионат в Индиън Уелс, откакто в трети кръг надви над по-малката си сестра Серина с 6:3, 6:4 след час и 24 минути игра.

Това бе мач номер 29 посред им, като Винъс реализира своята 12-а победа над носителката на 23 трофеи от Големия шлем. Това бе и най-ранната фаза, на която двете се сблъскват от 1998 година насам, когато се изправят една против друга във втори кръг на Откритото състезание на Австралия.

Въпреки че бе спечелила осем от последните девет срещи посред им, завърналата се неотдавна на корта Серина не съумя да се опълчи на по-голямата си сестра. След равностойно начало на срещата Винъс съумя да пробие в шестия гейм за 4-2 и до края не изпусна водачеството. За това помогнаха и многото непредизвикани неточности от страна на Серина – общо 17 в първия сет.

За наслада на почитателите по трибуните втората част бе надалеч по-оспорвана. Винъс стартира повече от солидно, повеждайки с 3-0 след два ранни пробива, само че нейната съперничка съумя да върне единия брейк за 3-1. Последваха замяна на нови пробиви, само че в последна сметка по-голямата от сестрите съумя да задържи преднината си и да затвори мача при 6-4.

„ Нивото на Серина е доста високо и за мен бе в действителност мъчно да приключа мача. Може би роля за успеха ми изигра фактът, че през последната година изиграх повече мачове и това оказа своето въздействие “, съобщи след мача Винъс, която в идната фаза ще срещне латвийката Анастасия Севастова.

За осминафиналите се класираха още испанската Карла Суарес Наваро, която се оправи с четвъртата сложена Елина Свитолина от Украйна със 7:5, 6:3, както и 20-годишната рускиня Дария Касаткина, победила с 6:4, 6:3 над шампионката от Ю Ес Оупън Слоун Стивънс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР