Винъс Уилямс и Коко Вандеуей спечелиха първите два мача на

...
Винъс Уилямс и Коко Вандеуей спечелиха първите два мача на
Коментари Харесай

Винъс и Вандеуей дадоха солиден аванс на САЩ

Винъс Уилямс и Коко Вандеуей завоюваха първите два мача на сингъл и дадоха задатък от 2:0 в интерес на Съединени американски щати против Холандия в дуел от първия кръг в международната група на Фед Къп, импровизирано международно отборно състезание по тенис при дамите.

На твърдите кортове в зала в Ашвил (щата Северна Каролина) Уилямс завоюва в два сета с 6:1, 6:4 против Аранча Рус.

В другия дуел номер 17 в международната класация Вандевеге победи извънредно мъчно Райчъл Хогенкамп с 4:6, 7:6 (6), 6:3. Холандката Хогенкамп завоюва четири поредни гейма в първата част, взимайки задатък в срещата, само че Вандевеге изравни резултата с ас при четвъртата си опция в тайбрека на втория сет.

В третата част представителката на домакините завоюва решителна преднина от пробив и 3:1, с цел да завоюва с 6:3.

Предстоят още два мача на сингъл, както и дуел на двойки. 18-кратният първенец Съединени американски щати, който пази купата си от предходната година, се нуждае от единствено един триумф, с цел да се класира за полуфиналите в края на април.

В срещата по двойки ще играе Серина Уилямс, а нейна партньорка ще бъде Лорън Дейвис.

Чехия води с 2:0 триумфа в Прага против Швейцария. Чехкините завоюваха Фед Къп в пет от последните седем издания на шампионата. Петра Квитова победи с 6:2, 1:6, 6:3 Виктория Голубич, а Барбора Стрицова се наложи с 6:2, 6:4 над Белинда Бенчич в първите срещи.

В дуела сред Белгия и Франция резултатът е еднакъв - 1:1, а Беларус и Германия също ще възобновят съперничеството си при 1:1 след първите два мача на сингъл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР