Винарската изба край видинското село Боровица ще даде старт на

...
Винарската изба край видинското село Боровица ще даде старт на
Коментари Харесай

Изба Боровица стартира брането на грозде с оригинално изложение

Винарската маза край видинското село Боровица ще даде старт на тазгодишната гроздоберна акция с автентично ревю.
Първото му издание ще се състои през днешния ден, като началото бе обещано в 10 часа в избата, която се намира при започване на едноименното белоградчишко село, скътана в подножието на неповторимите скали. На него ще се показват разнообразни производители на ферментационни артикули. Идеята е на енолога и винопроизводител Адриана Сребринова /на фотографията в средата/, която цели да се покажат здравословните занаятчийски артикули на локалните производители.
Специално внимание ще бъде отделено на сдружението на видинските винари, където ще бъдат показани виновност от последните реколти с акцент върху локалните сортове.
Посетителите ще могат да опитат разнообразни ферментационни продукти- самун с мая, туршии, сирена и кашкавали, бутикови виновност и сладка. Поканени са и производители на крафт-бира и сладкиши от София. Всички гости ще могат да закупят продуктите на бутиковите ферми на преференциални цени. На ревюто са поканени производители от прилежащите Сърбия и Румъния, които да покажат техни ферментационни артикули.
Български и сръбски музиканти и танцьори ще основат въодушевление за празника. Организаторите остават правилни на концепцията си, че "Северозапазена България " следва да бъде преоткрита и чакат доста посетители от цялата страна.
Събитието ще продължи до 22 ч. вечерта. Персоналът на избата кани феновете на същинската храна и питиета, за да се срещнат с хубостта и уменията на хората от Северозапада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР