Винаги знам какво е модерно в Tik Tok, когато имам

...
Винаги знам какво е модерно в Tik Tok, когато имам
Коментари Харесай

Съветите за красота в Tik Tok крият риск за здравето

„ Винаги знам какво е съвременно в Tik Tok, когато имам напор от пациенти, които идват с едни и същи недоволства “, споделя доктор Никет Сонпал, гастроентеролог в Ню Йорк.

Добре подправените неистини за невръстни са в положение да влошат както здравословното, по този начин и психологичното им положение. Както видимо наподобяват бюджетни и налични, в реалност тези препоръки елементарно могат да накарат страха да запърха в главата с цялостна мощ. И до момента в който очите на инфлуенсърите подскачат като цифрите в касов уред, ние можем да усещаме горчивия усет на претърпяното още дълго.

В множеството случаи проблемите са разследване от съвет за хубост или уелнес, който е станал известен в платформата, без обаче да разполага с обосновани доказателства, че фактически работи.  Особено стряскащи са някои от трендовете, които се зародиха от приложението, и бързо доближиха огромна аудитория. Например „ Benadryl challenge “ (приемане на огромни дози антихистамин за предизвикателство на халюцинации) и „ Everclear test “ (шотове с високоградусов алкохол), на които никой уважаващ себе си доктор не би дал палец нагоре.  

Какво да не вършим у дома?

Перхидрол за избелване на зъби

Всеки в обществените мрежи е виждал да се популяризират пасти за зъби за избелване. В Tik Tok обаче нещата ескалират – там се предлага метода - перхидрол за зъби. Съветът гласи, че младежите би трябвало да си купят разтвор с висока централизация на перхидрол, с цел да избелят зъбите си. Тази рекомендация освен няма да направи зъбите ни по-бели, само че може да докара и до съществени затруднения. Стоматолозите несъмнено има защо да се заловен за главата.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Samantha Valiosa (@samanthavaliosa)

Маска от вазелин

Тенденция в Tik Tok, която поучава хората да спят с пълен пласт вазелин по лицата, с цел да реализиран по този начин мечтаната хидратация. Видеоклиповете с този хаштаг имат 14,4 милиона гледания. Дерматолозите обаче предупреждават, че това може да има неподходящи резултати върху кожата – да запуши порите и да провокира акне. Вероятността по-късно да въртим глава наляво-надясно като на дете, което са му дали обещание бой, е прекомерно сигурна.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Yasmany Del Real (@holayasmany)

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР