Винаги вдигайте шум, но съхранявайте тишината в сърцето, където се

...
Винаги вдигайте шум, но съхранявайте тишината в сърцето, където се
Коментари Харесай

Вдигайте шум, но не и в сърцето

Винаги вдигайте звук, само че съхранявайте тишината в сърцето, където се намират най-благородните усеща. Това стана ясно от топлите думи на главата на Римокатолическата черква към младежите в центъра на София, които възторжено скандираха " Да живее папата! "
След като завърши тържествената литургия на площад " Александър Батенберг ", Франциск сподели за следващ път, че няма да остане правилен на канона и отиде при децата. За да ги благослови. Но повече като другар, в сравнение с като свещеник.
Сподели с твоите другари
Призивът на Хорхе Берголио към усмихнатите лица, които го чакаха отвън протокола, е изключително индикативен по две аргументи. Първо, думите доста тъкмо синтезират философията на Светия отец за пълноценната роля на индивида в обществото. Ако той не " подвига звук " против, да речем, несправедливостите, тежките спорове, и горчивите приказки, които един на различен постоянно си препращаме - какво е следователно присъединяване му в борбата за по-добър свят? И назад - в случай че пренесем крясъците, упреците и заканите вътре в душите си, в случай че се оставим на демоничните мисли и празнословия, в случай че повече се взираме в джобовете, а не гледаме към очите, дали не трансформираме сърцето си в кална локва от бесове?
Тоест има значение къде подвигаме звук, а дали той е задоволително писклив, зависи от личната ни мощ. И съвест.
От съвестта зависи и още нещо. С визитата си у нас папа Франциск изиска мир на земята. И още веднъж направи това не като свещеник или политик. Той застана до всички нас като човек и ни помоли да не забравяме универсални добродетели, които са властвали и господстват на този свят доста преди всички религии. Защото, уважаеми читатели, единствено съвестта може да ни покаже, че първо сме хора, а след това всичко, което желаеме или се вършим, че можем да бъдем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР