Винаги във всяко мое изказване съм казвал, че по никакъв

Винаги във всяко мое изказване съм казвал, че по никакъв ...

Бойко Борисов Се Доказа Като Истински Мъж! Ето Защо Изрита Македонския Президент! Видео!.


"Винаги във всяко мое изказване съм казвал, че по никакъв начин не се месим в тяхните работи. Помните, когато беше председателството на Европейския съвет за Западните балкани в София - събитието, което най-много се чакаше беше срещата на премиерите Ципрас и Заев. Винаги сме ги подкрепяли във всичко, нещо повече, опозиционните партии и в Гърция и Македония са моите най-добри приятели те са десни партии. "Ние се натикахме днес в скандал, който не е наш.

Спорът между Гърция и Македония той си е техен, да си го решат.", заяви премиерът. "Ако не се придвижи въпросът с Македония, аз изобщо ставам пълен песимист за развитието на Балканите, заяви още Борисов. Щеше да е предателство, ако след вчера, след срещата на Зоран Заев и Георге Иванов, нямаше да е честно да го посрещам с почести и фанфари, допълни Борисов. Припомняме, че вчера се стигна до напрежение между президента и премиера на Македония.

 Срещата на премиера Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров с президента на Македония Георгe Иванов, на който двамата трябваше да го информират за пробива в преговорите с Гърция за името на страната, продължи едва 120 секунди. След това лидерът на кабинета в Скопие и ръководителят на македонската дипломация са били изгонени от резиденцията на президента.  Македонският президент е днес на посещение у нас. Той се срещна с българския си колега Румен Радев. Премиерът Бойко Борисов обаче отмени срещата си с него. "Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Р Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие, обясниха от пресслужбата на премиера.

Източник: bradva.bg