Винаги трябва да коментираме някакви твърдения, коментари, които са в

...
Винаги трябва да коментираме някакви твърдения, коментари, които са в
Коментари Харесай

Валери Симеонов за отпадналото по-ниско ДДС за храни от първа необходимост: Друг разговор е

Винаги би трябвало да разясняваме някакви изказвания, мнения, които са в отрицателен проект. Не мога да ви обясня за какво са отпаднали храните от първа нужда от свалянето на Данък добавена стойност. Трябва деликатно да се прецезира дали е належащо или не. Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов по отношение на решението в последна сметка Данък добавена стойност за туристическия отрасъл да падне до 9%. Но в началото, публично Правителствената пресслужба прати известие от вчерашната среща на ресторантьорите с Бойко Борисов и министрите му, че 9% ще е и Данък добавена стойност за храните от първа нужда, което бързо беше поправено с конкретизиране за консултация с финансовото министерство т.е. Владислав Горанов.
Това е напълно обособен диалог, заключи Симеонов пред Нова телевизия, който видя верижен резултат – какво щяло да стане, в случай че имало ползване по веригата към други артикули. „ Опашка може да има за всичко ”, посочи някогашният вицепремиер и отхвърли, че в този момент ще се разреши на всеки отрасъл събаряне на Данък добавена стойност.
Никой няма да им даде 11% на тези хора, а предизвиква бизнесът, настоя Симеонов, съгласно който „ същото се прави във всички развити страни в Европа ”.
Лидерът на НФСБ дефинира Горанов като родолюбец, който милее за държавния бюджет. „ Няма да е добре на третата година от ръководството да бъде заменен сполучлив финансов министър ”, счита Симеонов.
Мярката за Данък добавена стойност ще е краткотрайна - до края на 2021 година, а се разбрахме да се наблюдават постъпленията в хазната - може да се окаже, че приходите ще са повече, в сравнение с в края на 2019 година, посочи Симеонов.
Що се отнася до тематиката " повече пари за здраве " и дали не би трябвало да се отделят повече поради пандемията, Симеонов сподели, че България се справяла по-добре с доставката на съоръжение и защитни средства от Съединени американски щати, от Англия.
Попитан за непознатите туристи и би трябвало ли българи, връщащи се от чужбина, да са 14 дни под карантина, а другите - не, Валери Симеонов отвърна: " Забихте се в такова дребнотемие ". Според него, каквото е за българите, такова би трябвало да бъде и за чужденците, само че Щабът трябвало да каже. Целта в този момент е туризмът да бъде възроден с българите, а не с непознатите туристи, тъй като те нямало да дойдат.
Още: " Борисов: Предложението за 9% Данък добавена стойност за заведенията за хранене и хотелите става закон "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР