Винаги сме знаели, че бирата е полезна, защото хмелът, който

...
Винаги сме знаели, че бирата е полезна, защото хмелът, който
Коментари Харесай

Учените разграждат бирата, за да създадат следващия антибиотик

Винаги сме знаели, че бирата е потребна, тъй като хмелът, който я прави вкусна, също по този начин преборва и заболявания. Сега обаче американски учени са решили да доразвият изгодите от обичаното питие, като съумеят да основат нов антибиотик, написа nauka.bg, цитирайки материал на Александра Осола за.

Хмелът – цветът на растение от фамилията на марихуаната, освен прави бирата ви по-горчива, цитрусова и вкусна, само че има огромен брой позитивни здравословни качества, включително предотвратяване от невродегенеративни разстройства като Болест на Алцхаймер и Болест на Паркинсон, лекува бодърствуване и безпокойствие и даже се бори с рака. В момента учени от Университета в Айдахо се пробват да извлекат две от най-важните съставки на хмела, с цел да ги употребяват във фармацевтични артикули.

Учените показаха своята работа тази седмица на среща на American Chemical Society в Сан Диего.

Те са се фокусирали в частност върху 2 киселини – хумулоните, за които учените от дълго време знаят, че имат антиоксидантни свойства, и лупулоните, които не са толкоз добре познати. И двете са горчиви на усет, и взаимно се борят с бактериите – свойство, което учените биха желали да употребяват във фармацевтиката. Учените би трябвало да изолират и извлекат киселините, с цел да ги употребяват в медикаменти, или да ги основат изкуствено, само че процесът е сложен, а в предишното не е имало метод учените да потвърдят, че са изолирали точната съставна част.

Следователно, откривателите се пробват да синтезират 3 вида хумулони. Започват с позната растителна съставна част, наречена флороглюцинол, след това ползват избрани техники, с цел да получат промеждутъчен артикул. Все още усъвършенстват последния стадий от превръщането на тези артикули в синтетични киселини, само че настояват, че са покрай задачата. Преминали са през доста стадии на проби и неточности, с цел да стигнат дотук, споделят те.

 Учените разграждат бирата, с цел да основат идващия антибиотик Хмел

Намирането на нов антибактериален сътрудник не е лесна задача –  учените доста мъчно ги изолират в лабораторни условия, частично поради първичното положение, в което нормално се намират. По-голям брой съставки, борещи се с бактериите, биха могли да бъдат потребни в близкото бъдеще, защото устойчивостта към антибиотиците става широкоразпространен здравен проблем.

А като последна цел, учените се надяват да основат библиотека на тези видове киселини, които могат да доведат до ”лекарствата от последващо потомство ”, се твърди в тяхното обобщение.

Те се надяват също по този начин да си партнират с фармацевтична компания, с цел да разработят тези медикаменти.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР