Винаги сме вярвали на европейската солидарност и в решенията на

...
Винаги сме вярвали на европейската солидарност и в решенията на
Коментари Харесай

Борисов от Виена: Нито една от компаниите не изпълнява договорите си

Винаги сме вярвали на европейската взаимност и в решенията на Европейския съвет. На Европейски Съюз на 21 май сме дали своят вот за съразмерно на глава от популацията да бъдат разпределяни имунизациите. И тематиката е завършена за нас. Това съобщи на конференция във Виена министър председателят Бойко Борисов.

Заедно с водачите на Австрия, Словения, Чехия, Хърватия и Латвия на работна среща той разиска позицията за обективен метод при разпределението на имунизациите против Covid-19 в Евросъюза.

" След това ни бяха посочени няколко ваксини, които са еднообразно положителни. Преговорите ги води Европейска комисия. Ние сме закупили, договорили по няколко милиона от всички ваксини.

Нито една от фирмите не извършва договорите си. Нещо повече, става известно, че и нарушават договорите си, нарушавайки пропорционалното систематизиране, което като Съвет сме решили ", добави той.

" Казват, че имало някакъв комитет, който взимал по-важни решения в Европейски Съюз, тъй като аз не разбирам по какъв начин може да се трансформират нещата без ние да сме дали своят вот ", възмути се Борисов.

" Комисията ни е споделила да се въздържаме от съветски и китайски ваксини и ние сме поръчали от тези, които са ни споделили. Нашият апел от през днешния ден е несправедливостта да бъде изменена. Иначе фактически ще излезе, че месец май едни страни ще натрупат групов имунитет, други няма да го натрупат. И ще ни накарат да търсим ваксини от трети страни.

" Аз имам вяра на съвета и комисията и новите 10 плюс 4 милиона ваксини ще бъдат дадени на тези, които сме по-назад. На 4 април у нас има избори и на нас са ни изключително значими имунизациите. Благодаря, Себастиян за опцията да бъда тук ", сподели още той.

Австрийският канцлер Себастиан Курц се разгласи за корекции на механизма за разпределението на имунизациите. По думите му в по-голямата част в страните в Европейски Съюз на 100 души население са имунизирани 10-15 души. " Има страни, които са доста напред, а други доста обратно и това е един проблем, който би трябвало да бъде решен ", безапелационен бе Курц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР