Винаги сме свързали мъжете със сигурност, самочувствие, увереност. Но забравяме,

...
Винаги сме свързали мъжете със сигурност, самочувствие, увереност. Но забравяме,
Коментари Харесай

Смисълът на любовта се крие в подкрепата и разбирателството

Винаги сме свързали мъжете сигурно, самочувствие, убеденост. Но забравяме, че има и такива, които са по-различни. Такива, които се срамят и опасяват. От възприятията, от връзките и от своите партньорки. Такива, които се усещат несигурни в своята половинка и надлежно се държат като такива.

В една връзка и двамата сътрудници би трябвало да се поддържат взаимно. И в случай че единият от тях е малко по-затворен и сензитивен е редно другият да му окаже нужната поддръжка и да прояви схващане.

Ако той се държи като нестабилно гадже и непрекъснато се опасява от своите дейности и се съмнява във всичко, в това число и в себе си и във вас, то тогава би трябвало да му окажеш помощ, блага. Покажи му цялата си обич и поддръжка. Защото любовта се потвърждава с метода, по който се държите, когато имате потребност един от различен. А не с шоколадовите бонбони и дарове.

Ето какво да направиш, когато той се усеща нерешителен

 

Прецени своето държание

Дали повода за несигурността му не си ти и държанието ти? Помисли добре по какъв метод се държиш с него, по какъв начин изразяваш мнението си. Има ли нещо в теб и държанието ти, което би могло да го нарани и засегне?

Уважаваш ли задоволително неговото мнение, мислене и персонално пространство? Когато той желае да ти показа нещо, ти отсреща ли си? Позволяваш ли му да бъде до теб? Допускаш ли го задоволително покрай себе си, с цел да се почувства като същински сътрудник? Помисли добре върху тези въпроси. Може би някъде там, измежду отговорите, ще намериш и повода за неговото държание.

Покажи му, че е значим за теб

Би било добре да не бързаме да съдим и укоряваме хората. Нито да им се сърдим, че не са такива, каквито ние желаеме да бъдат. Не може да го виниш, че е нерешителен, само че може да му окажеш помощ да спре да се усеща по този начин. Един от най-хубавите способи за това е да му покажеш, че той е значим за теб. Може би постоянно го пренебрегваш, поради работа, приятелки и персонални задължения, само че не трябва. Защото той в никакъв случай не би те спрял да правиш това, което ти харесва, макар че го нараняваш, когато го оставяш постоянно на назад във времето.

Пренареди целите си. Не спирай със обществения живот, само че и не забравяй, че си във връзка. Покажи му, че той е преди всичко, тъй като го обичаш и цениш. Но побързай, тъй като тази негова неустановеност може да докара и до разлъка. А не искаш да се случва по този начин.

Накарай го да показа предишното си

Предразположи го добре. Помоли го да ти показа всичко за своето минало и детство. Често проблемите с несигурността са почнали тъкмо от там. Ако е бил зарязан от родителите си или постоянно е бил контузвам в любовен проект, може би неговото доверие е прекомерно разрушено, с цел да си го възвърне още веднъж. Но нали по тази причина са сътрудниците. Позволи му да види в теб особеното момиче, което в никакъв случай не би го наранило и на което може да има цялостно доверие.

Не приемай с подигравка страховете му. За теб може и да са незначителни, само че за него несъмнено са проблем. Помогни му да ги преодолее. Бъди до него компактно и нито за момент не го оставяй самичък. Точно в този миг, той има голяма потребност от любовта и поддръжката ти, даже и да не ти го споделя.

Сподели страховете си

Сега е времето, когато би трябвало да се разкриеш пред него. Позволи си да бъдеш уязвима и го накарай той да усети това. Сподели си най-големите страхове, разочарования и моменти, които са те наранили. Бъди изцяло открита пред него, с цел да му покажеш, че му имаш доверие и, че ти също като него си човек и се усеща несигурна от време на време. И когато той е подготвен да последва образеца ти и да ти показа всичко, бъди най-хубавият слушател. Но освен слушай какво ти приказва, само че и се пробвай да го схванеш и да му окажеш помощ. Защо в това се крие смисълът на любовта.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР