Винаги сме осъждали всички случаи на насилие, особено когато става

...
Винаги сме осъждали всички случаи на насилие, особено когато става
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев обясни защо у нас е сбъркан моделът на взаимодействие между лекарите, държавата и обществото

" Винаги сме осъждали всички случаи на принуждение, изключително когато става въпрос за човек, който извършва служебните си отговорности и се пробва да поставя грижи за своите пациенти. Нападението си е нахлуване. То няма опрощение ", съобщи пред Bulgaria ON AIR генералният шеф на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев по отношение на случая на принуждение над лекари в Русе.

Според него, с цел да има действителен резултат, би трябвало да се търсят аргументите за напрежението в обществото и недоверието на хората към всичко, което страната прави сега.

" Имаше интервал в Ковид рецесията, когато имаше наслада и повече почитание към лекарите и медицината ни. Но доста бързо митовете, че опазването на здравето в България е прелестно, рухнаха. Хората нямат доверие на лекарите ", съобщи гостът в студиото.
свързани новини99824на 22.11.2020
По думите му у нас е сгрешен моделът на взаимоотношение сред страната, лекарите и обществото.

" Не мисля, че би трябвало да бъдат по-добре охранявани лекарите. Никъде по света няма жандармерия до лекарите, само че там те са уважавани. Лекарите по света базират своите изказвания на доказателства на същинската просвета ", акцентира доктор Хасърджиев.

Били са позволени доста неточности по отношение на имунизационната акция, разяснява той. И даде образец, че не е била направена система, която да се обърне действително към хората.

" Нямаше мобилни екипи, които да вървят по дребните градове и да беседват с по-възрастните. Не може лекари и медицински личен състав да стоят в лечебните заведения и да чакат хората да отидат да се имунизират ", настоя генералният шеф на Националната пациентска организация.

Според него е неприемливо да се намираме в обстановка, в която и лекарите да приказват всеобщо срещу имунизациите.

" Не може лекари, които популяризират неистини или са некомпетентни, да не престават да бъдат медици. Те нямат място измежду лекарската колегия ", приключи доктор Хасърджиев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР