Винаги следете колко щастливи се чувствате, медитирайте Светлина, Мир и

...
Винаги следете колко щастливи се чувствате, медитирайте Светлина, Мир и
Коментари Харесай

Гуру Йоги Тан: Самонаблюдение срещу бърнаут!

Винаги следете какъв брой щастливи се чувствате, медитирайте Светлина, Мир и Любов, практикувайте дишане и спортувайте! Това са препоръките на будисткият тантра преподавател по какъв начин да се оправим с бърнаута...

НЕ Е НЕЩО НОВО

Бърнаут, или професионалното прегаряне, е феномен, който визира физическото, психическото и прочувственото положение на човек. Случва се на хора, които първоначално са били доста отдадени на работата си и са я вършели със пристрастеност, само че в този момент са изправени пред проблеми, които водят до цялостно енергийно безсилие. Синдромътт не е нещо ново и непознато, само че добива особена известност едвам преди към 3 години. Хората все по-често започнаха да приказват за него, да се интересуват от характерностите му, от това какви са аргументите за появяването му и какво е общото му с депресията. Тези, които го претърпяват, развиват отрицателни усеща по отношение на това, което могат да реализират в работата си, чудят се дали са на вярното място, с верните хора, дали това е кариерата, която същински желаят. Благодарение на медиите и изследванията към този момент сме по-запознати с този феномен, макар че и в предишното хората са „ прегаряли ”, само че не са били наясно с това заради неналичието на информация.
ЗАРАДИ СВЕТА НА СЪРЕВНОВАНИЕТО
Бърнаутът е обвързван с обществото, в което живеем. Защото сме в света на съревнованието. Ако сте в бизнес среда, или сте израснали в семейство, където още от ранна възраст сте научени да бъдете фокусирани върху себе си, да бъдете по-добри от другите, дори да сте по-добри от това, което сте били през вчерашния ден, то това може да има отрицателен резултат, тъй като в един миг няма да знаете по какъв начин да се справите. 
Това, което би могло да помогне на модерния човек, е медитацията със Светлина, Мир и Любов, и с разнообразни техники за дишане. 
ПРЕГАРЯТ ДОРИ УЧЕНИЦИ
В университетите, уви, не дават изключително доста упътвания за живота като цяло и значимите неща в него. Тъй като това липсва, последователно от ден на ден хора стартират да търсят отговори и стойност в живота, тъй като желаят да го схванат по-добре.  И тук не приказваме единствено за тези на възраст над 25 години, само че и за младежи, които са възпитаници или студенти, кариерно насочени хора. Хората стават все по-осъзнати и това ги прави по-духовни. 
НЕ Е САМО РАБОТАТА
С дисциплинираност, дихателни извършения, медитации и физическа интензивност енергийното тяло се усилва. Ставаме по-подготвени да се оправим с провокациите, които се изправят пред нас. Много е значимо да имаме холистичен метод към живота. Да не се концентрираме единствено върху професионалния ни път, само че също по този начин поставяме старания върху фамилния и духовния аспект, да развиваме удобно връзките си с хората към нас. Всичко това ще способства за един по-добър живот, изпълнен с повече задоволеност и благополучие, като в това време ще държи напрежението настрани от нас. Бърнаутът не би се показал у вас, в случай че сте заобиколени от хора, които в действителност се интересуват от положителното физическо, прочувствено и психическо здраве. 
В умозаключение, дано обобщя, че най-важното е: да се вгледате в метода си на живот. Бъдете по-дисциплинирани, практикувайте дишане и медитации със Светлина, Мир и Любов. Отдавайте се на занимания, които ви зареждат прочувствено и позитивно. И не на последно място, безусловно постоянно наблюдавайте себе си - какъв брой задоволени и щастливи се чувствате.
СВЕТЛИНА, МИР И ЛЮБОВ
Светлина, Мир и Любовпроникват във всички измерения, преминават през всички пространства на Вселената и изпълват всяка моя клетка!
Светлина, Мир и ЛюбовИзпълват хода на всяка ера,пулсират във всеки ден,живеят във всеки неналожителен момент.
Светлина, Мир и Любовпреминават през мелодията от мисли, изпълват всяка неподправена и чиста мисъл с безгранична наслада.
Светлина, Мир и Любовизлъчват пъстроцветни сияйни лъчи, превръщат се в кристални капчици роса и се връщат в океана от мощ и мъдрост. 
Бърнаут, или синдром на професионалното привършване, е разбиране, въведено от американския психиатър Хърбърт Фройденбергер в публикацията му „ Прегарянето: Високата цена на високите достижения “ от 1974 година В нея той формулира синдрома като възприятие за интелектуално, прочувствено и физиологично безсилие. Но не такова, което се преодолява с едно положително наспиване, а безсилие до краен лимит. Такова, което въздейства върху всички аспекти на личността – физиологични, когнитивни, прочувствени, поведенчески. Понякога ти се коства, че единственият метод да се отървеш, е да избягаш вечно от света, като... умреш. Суицидните мисли при страдащите от прегаряне не са редки, предизвестяват психиатри. Дори и да не ги спохождат, други телесни премеждия не им дават мира -  язвата, колитът, гастритът, затлъстяването, мигрената, астмата и дори стерилитетът са нормални, нередки са даже инсултите и инфарктите. 
Още по тематиката – BURNOUT - ИЗПЕПЕЛЕНИ ОТ РАБОТА четете в новия брой на Списание 8, който от през днешния ден е в комерсиалните обекти в цялата страната, а електронното списание можете незабавно да купите ТУК.
Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. По време на духовния си път пътува и учи в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 години, като дълго време прекарва в усамотение в медитации и пост. Последовател е на Ваджраяна будизма – едно от направленията на будизма, което потегля от Индия и е публикувано най-вече в Тибет, Непал и Бутан. Той е тантра духовник, което значи, че за разлика от другите линии на будизма, има право да води всемирски живот. Йоги е духовна купа, ранг, а гуру означава „ преподавател “.
Още за гуру Йоги Тан - ТУК
Превод: Джоанна Старкова
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР