Винаги ще съществуват фалшиви новини. Но добрата новина е, че

...
Винаги ще съществуват фалшиви новини. Но добрата новина е, че
Коментари Харесай

Мария Габриел: Фалшиви новини винаги ще съществуват

Винаги ще съществуват подправени вести. Но положителната вест е, че към този момент за първи път имаме ясна формулировка за този феномен. Това е на първо място онлайн дезинформация. За да й се противопоставим сполучливо, приехме Кодекс за битка с онлайн дезинформацията, като започнахме и построяването на Европейска мрежа за правдиво регулиране на информацията. Това сподели в "Денят стартира " по Българска национална телевизия еврокомисарят Мария Габриел.

,,Имам един водещ принцип и той е, че индивидът би трябвало да бъде в центъра на дигитализацията и той би трябвало да направлява процеса. Роботите и машините в никакъв случай няма да заместят човека'', добави тя и показа, че във връзка с киберпрестъпността е повишен човешкият и финансов запас, посредством които страните да се борят против киберпрестъпленията, които нарастват с всеки минал ден.

В бюджета за цифровизация Мария Габриел уточни, че той е в размер на 9 милиарда евро, които ще бъдат главно вложени в хората и изкуствения разсъдък.

,,Признавам, че роумингът със Западните Балкани е комплициран механически развой, само че резултатът ще бъде налице скоро'', увери българският еврокомисар.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР