Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни

...
Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни
Коментари Харесай

Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ за България вече не са актуални

" Винаги се учудвам, че проблеми, които се включват в сходни отчети, стават проблеми едвам откакто попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019 - 2020 година Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в отчет на друга страна, получават особена тежест.

Документите не споделят нищо ново, само че има едно недоумение в тях - разяснява се, че напъните на държавното управление не са задоволителни - има забележителен растеж на разследваните лица, само че няма неоправдателни присъди. "

Това разяснява пред вътрешният министър и вицепремиер Иван Демерджиев във връзка публикувания преди дни отчет за България на Държавния департамент на Съединени американски щати.

 

Полицейски произвол

" Полицията превишаваше пълномощията си във връзка с жителите, биеше ги. Властите и прокуратурата тогава си затвориха очите. Днес същата тази полиция превежда възрастни хора през пешеходна пътека. Жандармеристите, които участваха в такива дейности, оказва помощ на хората. Тази констатация не е меродавна сега ", съобщи Демерджиев по отношение на констатациите за полицейски произвол.

Насилие над мигранти

" Темата с мигрантите важи преди втори август и съм безапелационен в това. Когато встъпих в служба, първата седмица имах диалог с турския министър и той сложи тематиката за насилието на мигрантите, които се пробват да обхванат на нашата територия. Тази тематика към този момент не се повдига в диалозите, тъй като не е настояща ", сподели вътрешният министър.

Корупцията в системата

" Обвиненията в корупция, които валят върху полицията - за какво не се питат другите системи - разследване, прокуратура. Защо откакто вършим хиляди проби за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, а случаите са единични, в които са установени нарушавания, никой не прави проби в другите системи? ", попита вицепремиерът.

Той уточни, че всеки един от служителите на реда, които са взели участие в каналджийството и трафик на хора, са били осъдени.

" Няколко към този момент не са там, в това число и ръководители на гранични полицейски ръководства, двама напуснаха сами в хода на инспекцията, имаше и уволнен чиновник. Установени са нарушавания. Не са били тествани точно на първия пункт мигрантите, които са се движили с рейса, ръководен от сирийския жител.

Имало е и неприятна връзка по трасето. Когато встъпихме обаче, нямаше проведена връзка сред регионалната дирекция и граничната полиция, което за мен е неуместно. Най-много ме смути задържането на водача преди случая, по-късно той е бил освободен и тогава е настъпил случаят ", уточни Демерджиев.

" В битката с корупцията в системата се активизираха извънредно доста дейностите на " Вътрешна сигурност ". Има много хора с формирани дисциплинарни производства, само че и много арестувани чиновници, в това число от " Гранична полиция ". Наблюдава се, че огромна част от чиновниците към този момент имат непоносимост към такива прояви на сътрудниците си и сами подават сигнали или подхващат дейности за попречване ", сподели още той. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР