„Винаги съм защитавал затварянето на границите на Европейския съюз за

...
„Винаги съм защитавал затварянето на границите на Европейския съюз за
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Винаги съм защитавал затварянето на границите на ЕС

„ Винаги съм защитавал затварянето на границите на Европейския съюз за мигранти”, съобщи министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада.

Министър-председателят дойде изненадващо в пленарната зала, с цел да отговори на обвиняванията на Българска социалистическа партия, че подкрепял приемането на мигранти у нас.

„ За първи път аз споделих, че би трябвало да създадем центрове за леговище и сигурност отвън Европейски Съюз, наоколо до споровете. Винаги съм защитавал незабавното прекъсване и затваряне на външните граници”, добави Борисов.

Той добави, че национално виновната позиция е една и тя е ясна на всички.

„ Защитавам тезата и ще упорствам да се одобри неотложно решение за затваряне на външните граници на Европейски Съюз и да се позволяват единствено лица, бягащи от война”, увери министър председателят.

Премиерът регистрира, че към този момент година и половина страната ни регистрира нулева миграция – дневно се стопират към 25-30 индивида през границата с Турция.
Европа готви нови ограничения за прекъсване на мигрантите Дни преди Европейския съвет ръководителят на Еврокомисията привиква неофициална среща на няколко страни по тематиката, измежду които и България
На 28 юни ще се състои среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се разискват нови ограничения против мигрантската рецесия в Европа. На нея ще участва и министър председателят Бойко Борисов. Част от премисляните оферти са мигрантите да остават в страната, в която влизат в Европейски Съюз без право на придвижване, както и да нямат право на избор коя страна да им бъде леговище.

По-рано денем водачът на левицата Корнелия Нинова упрекна премиера Борисов, че не желае да показа с българските жители позицията на страната ни по тези въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР