Винаги съм смятал, че няма нужда да има държавни банки

...
Винаги съм смятал, че няма нужда да има държавни банки
Коментари Харесай

Експерт: Няма нужда да има държавни банки

Винаги съм считал, че няма потребност да има държавни банки въобще. Те се трансформират в политически органи за заеми на избрани компании, а не за помощ на дребните и междинните предприятия. Това стана ясно от думите на някогашния стопански министър Николай Василев в ефира на bTV по отношение на абсурда с Българската банка за развиване (ББР), чието управление министър председателят Бойко Борисов изиска да бъде освободено.
По думите на Василев има страни, в които няма държавна банка, и отново се поддържа бизнесът. Според специалиста България се оправя изненадващо добре по отношение на по-богатите страни по света. Подкрепям мярката " 60 на 40 " в новия ѝ вид, разяснява още някогашният стопански министър. 
Не е доста здравословно страната да заплаща всичко, както желае бизнесът, смята Василев. Държавата би трябвало да поддържа хората, които са наранени, за интервала на изключителното състояние. България през доста от годините спести много пари и по тази причина е в положително финансово положение. Трябва да свикнем, че може да има рецесии от всевъзможен темперамент, означи Николай Василев.
Той предложи да се направи мораториум върху покупката на всевъзможни коли и неприоритетни артикули от държавните органи. Така няколко милиарда могат да се спестят и ето от кое място ще се вземат първите средства за поддръжка на бизнеса. От икономисване на разноски може да се помогне, сподели още специалистът. Според него парцелите на недвижимия пазар са спаднали фрапантно, само че никой не го е забелязал. Николай Василев предложи на стотиците хиляди безработни страната да им заплаща и да работят, в сравнение с да си стоят у дома без работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР