Винаги съм се впечатлявала от различните видове плавателните съдове и

...
Винаги съм се впечатлявала от различните видове плавателните съдове и
Коментари Харесай

Арх. Теодора Йорданова: Не мога да кажа, че само "богаташи" имат яхти

" Винаги съм се впечатлявала от другите типове плавателните съдове и по какъв начин се осъществя един " преносим град " в толкоз малко пространство. Наричам го " град ", тъй като една яхта би могла да побере както всички улеснения на дома и работното място, по този начин и заведения за хранене, спектакъл, кино, игрище, фитнес, площадка за хеликоптер, спа център и всичко друго, което характеризира огромните обитаеми места. Е, несъмнено, не постоянно има всички тези улеснения, само че е допустимо ", споделя арх. Теодора Йорданова.

Тя се занимава с дизайн на яхти от пет години. Архитект е по специалност, само че след магистратура по архитектура желае да специализира нещо в допълнение, което да й даде още благоприятни условия за работа. Вижте по какъв начин продължава всичко за нея в извънредното изявление, което даде пред Ladyzone.bg.

Как стартира кариерата ти? За коя компания работиш сега и с какво се отличава тя?

В началото започнах в дизайнерски офиси в Италия и Аржентина, където се занимавах с дизайна на по-малки по мярка моторни и ветроходни яхти. След това ми се отдаде опция да работя в областта на круизните кораби. В началото бях скептична дали ще ми хареса, само че в следствие разбрах, че това е още по-сложно и забавно. Признавам си, че обичам провокациите. В момента работя в най-известната корабостроителница за круизни кораби и работя по най-магическите кораби, които скоро ще бъдат действителност и нямам самообладание да ги видя да плават.Радвам се, че съм работила по разнообразни типове планове, тъй като всеки опит ти дава нещо допълнително. Най-новите трендове, които занапред се развиват, са за точно микс сред яхта и круизен транспортен съд, където човек да закупи своята каюта, само че да има всички улеснения и развлечения на круизните кораби.

Защо хората желаят да плават със лична яхта?

Защо желаеме да имаме скъпа кола или многоетажен първокласен дом, когато можем и с дребна кола и гарсониера? И въпреки всичко от превоз и покрив всички имаме потребност. От лична яхта – не, с изключение на, в случай че не живеем на далечен остров. Някои желаят такава, поради метода на живот, на който са привикнали, други просто от занимание, спорт или обвързаност към морето.

Снимка: Личен списък

Какво е чувството, което дава това на един човек?

Да притежаваш яхта, не знам. Аз нямам. Но сигурно доставя наслаждение, само че и доста проблеми - както всяка друга благосъстоятелност. Да бъдеш на яхта основава чувство за независимост и наслаждение, само че и това не е за всеки. Много хора не се усещат добре даже на огромен транспортен съд. Разбира се, в днешно време технологиите се развиват и може съвсем да не схванеш, че си във водата, а също по този начин един капитан на яхта познават добре своя шеф и морето и знае какво и по кое време да му предложи.

Луксозни играчки за богаташите ли са само яхтите или не?

Не ми харесва това определение. Трябва да имаш финансова опция, с цел да притежаваш яхта, не мога да отрека. Не единствено, с цел да си купиш една, само че най-много за поддръжката и употребата й. Не мога обаче да кажа, че единствено " богаташи " имат яхти. Въпрос е и на цели, има хора които нямат кола, или нямат дом, само че имат яхта. Те са надалеч от един бляскав метод на живот. Който плава с ветроходна яхта, да вземем за пример, добре го знае.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР