Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Когато ми звънна лично

...
Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Когато ми звънна лично
Коментари Харесай

Проф. Габровски разкри: Бойко Борисов ми се обади и започнах да проверявам биографии

„ Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Когато ми звънна персонално Борисов си зададох единствено един въпрос – желая ли да трансформира нещо. Явно е, че желая. Аз използвах доста елементарен теоретичен способ, с цел да избера министрите. Когато от няколко източника намеря едни и същи имена, стартирам да ревизирам автобиографията на хората. Аз персонално им звънях. Това са огромни експерти. Могат от ден едно да стартират да работят интензивно “. Това съобщи проф. Николай Габровски в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

„ Нееднократно съм получавал предложения от разнообразни политически сили. В идната година на България й предстоят извънредно значими неща. Ако продължим в посоката на повтаряемост на избори, то страната ни ще тръгне по една серпантина надолу. Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Затова поех тази отговорност. Томислав Дончев е човек с извънреден опит, който постоянно ми е давал препоръки. Имах и някои други източници, които няма да издам. Мога да кажа, че бяха от други политически сили “, изясни той.

Габровски добави, че България търпи големи финансови вреди поради неработещото държавно управление.

„ Нямаме ли парламент ние единствено ще обедняваме. Нямаме потребност от това. Подчертавам, че претекстът за всичко това е извънредно родолюбив. “

„ Първият мандат е извънредно чист. На трети тур имам подозрение, че ще имаме опция да работим със същия метод. Ще стартират едни сделки. Няма да получа такава независимост. Това ме кара да мисля, че няма да се явя на такава настройка. На третия мандат ще има доста по-агресивна офанзива “, сподели още той.

По отношение на тематиката с Шенген Габровски съобщи, че България не си е оправила „ къщата “: „ Ние не сме благонадежден сътрудник. Няма по какъв начин да бъдат решени проблемите с върховенството на закона, без да има работещ парламент “.

„ Факт е, че съвсем цяла Европа гласоподава с хартиени бюлетини “, добави той. „ Проблемът е с падащата изборна интензивност. Цялата тази борба сътвори чувство у хората, че с каквото и да гласоподават, те няма да имат почтени избори и гласът им ще бъде сменен. “

„ Здравеопазването в някои връзки работи добре. Изборът на министри на опазването на здравето би трябвало да бъде знаков “, показа проф. Габровски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР