Винаги съм била оптимист по отношение за приемане на еврото,

...
Винаги съм била оптимист по отношение за приемане на еврото,
Коментари Харесай

Проф. Бобева: Нямаме друг изход, освен да приемем еврото, въпросът е кога

Винаги съм била оптимист по повод за приемане на еврото, тъй като паричните решения в Европейската централна банка непосредствено се придвижват в България поради валутния ръб. Ние нямаме различен излаз, с изключение на да приемем еврото. Въпросът е по кое време би трябвало да го приемем? Това съобщи в студиото на " Лице в лице " някогашният вицепремиер и министър на финансите проф. Даниела Бобева.

По думите ѝ това би трябвало да се случи, когато всички сме уверени, че това би трябвало да се случи.

„ Имаме фундаментален проблем към приемането на еврото. Заедно с Полша сме най-скептичните към приемането му и няма да накараме хората да повярват в еврото за три или шест месеца, в случай че не го вършим по-рано. Можехме да приемем еврото и в този момент, в случай че бяхме положили малко старания можехме да реализираме инфлационния аршин. Оттук нататък значително зависи от нас и от политиките, които се следват “, съобщи още проф. Бобева.

По думите ѝ с фискалното си държание през последните години помпаме инфлацията. „ Не бих желала да бъда на мястото на това държавно управление, което прави това, което чакат хората. А те чакат обезщетения. Забравихме, че усмирителната риза е валутният ръб “, съобщи някогашният вицепремиер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР