Винаги съм бил оптимист по отношение на това какво Европа

...
Винаги съм бил оптимист по отношение на това какво Европа
Коментари Харесай

Николай Младенов: Новото деление ще бъде на държави, които имат достъп до изкуствен интелект и високи технологии, и такива, които нямат

Винаги съм бил оптимист във връзка с това какво Европа може да направи. В Европейски Съюз сме способни да се приспособяваме към средата към нас, само че това би трябвало да стане по-бързо. Това сподели някогашният министър на външните работи Николай Младенов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той уточни, че световното стопляне и следствията от него, повишаването на популацията на Земята и разбъркването на стопанските системи в света са провокациите пред човечеството сега. Забавянето на икономическия напредък тук-там ще стигне и до криза, а това ще докара до смяна на икономическите потоци на света. „ Това, което е още по-притеснително в стопански проект, е, че от 2010 до 2023 година са се нараснали фрапантно пречките пред международната търговия, които по една или друга причина разнообразни страни слагат. Това води до регионализация на търговията и на икономическото развиване и в последна сметка до демонтиране на международната стопанска система.

Най-труднопредвидимият сега фактор по думите му е навлизането на високите технологии. „ Новото разделяне ще бъде на тези страни, които имат достъп до изкуствен интелект и високи технологии, и тези, които нямат. Държавите, които съумеят да се приспособяват към тези нови условия, са страните, които ще съумеят ", разяснява Николай Младенов.

По думите му България има съображение да отговори на заканите в Черноморския район. „ Трябва да направи това дружно със своите сътрудници и съдружници, Румъния и Турция в НАТО и в границите на един повсеместен спор в Алианса. България би трябвало също по този начин би трябвало доста съществено да огледа в нужните вложения, от които българският флот се нуждае, с цел да може да се охранява нашата черноморска зона ", съобщи някогашният външен министър.

Българската икономическа зона в Черно море е значима освен за нашата страна, а за развиването на целия район, акцентира той.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР