Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета,

...
Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета,
Коментари Харесай

Борисов: „Опорката за „Нексо“ е „Кал и каскети“, американската прокуратура явно са „каскети“

„ Винаги съм бил справедлив човек. Не мога да не доклада, че последния месец се работи вярно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и тематиката за миграцията бе сложена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази виновност би трябвало да се поеме “, това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кмета на Ямбол по отношение на миграционния напън по границата.

„ В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен напън. Дължеше се на професионализма на българските граничари, персоналната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се оправим с този проблем “, сподели още той.

„ Тази седмица Народното събрание одобри 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са импортирани от ГЕРБ. Тези решения са доста значими. Ние задължихме Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност и да подсигурява бъдещето на ТЕЦ-овете в този регион “, това разгласи депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

„ Законопроект за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лева, в този момент са 2,50 лева Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на „ Лукойл “, с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 милиарда, разграничено на 2 млн. водача. Всеки водач ще получи ваучер от 1000 лева “, сподели още Добрев.

„ Приехме закон, по който назначаваме главен шеф на рафинерията „ Лукойл “, в случай че руснаците решат да ни саботират. Този закон е, с цел да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва “, изясни някогашният министър на енергетиката. „ От както „ Промяната “ я няма, бензинът падна с 90 ст. Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито връзките в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, само че са 90 ст. “, сподели Борисов.

„ Нашите евроатлантически сътрудници не могат да осъзнаят още какво им се е случило “, съобщи той.

„ Ние не харесваме никоя партия. Затова сме построили ГЕРБ. Припознали сме историята на Съюз на демократичните сили и по тази причина сме дружно. Срещу всяка една партия имаме рецензии, само че демокрацията е това. Считам, че в случай че мандатът се даде на Демократична България, към момента има късмет. Не ни остава нищо друго с изключение на да изчакаме “, сподели някогашният министър председател. „ Ние няма по какъв начин да подкрепим Българска социалистическа партия, само че почитаме много от политиките, които те водят “, разясни той.

„ Някой би трябвало да поеме виновност за „ Нексо “, а те се пробват да се разграничат. Обвиняват мен за Барселона. Някой да иде да каже, че това е моята къща и ще се настаня незабавно “, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Опорката за „ Нексо “ е „ Кал и каскети “. Не споделям дали са отговорни или не. Има органи, които ще преценяват. Ще прочета единствено обстоятелства. Ню Йорк съди „ Нексо “ по обвинявания за машинация и 7 други щата подхващат дейности против компанията. Щатската прокуратура желае от криптобанката да върне на вложителите парите, които е взела. Англичаните също ги проверяват. На доста места отвън България се работи. Намесени са и израелските служби “, сподели още той за следствието против криптобанката „ Нексо “.

„ Нашето предпочитание за третия мандат беше Демократична България. „ Български напредък “ също е взел участие във всичките ни гласувания. Ще изчакаме да забележим президентът на кого ще даде мандата и ще участваме в диалози с всички. Или би трябвало да има държавно управление или би трябвало да се мисли за смяна на системата “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР