Винаги съм бил ангажиран с каузите на Варна и съм

...
Винаги съм бил ангажиран с каузите на Варна и съм
Коментари Харесай

Емил Радев в Приморски: Винаги съм бил ангажиран с каузите на Варна

 Винаги съм бил зает с идеите на Варна и съм ги подкрепял безрезервно. През годините в никакъв случай не прекъснах връзката с родния си град – нито до момента в който бях депутат, нито като евродепутат. Убеден съм, че с цел да решаваш проблемите на хората, които са те избрали, би трябвало да останеш доста покрай тях. Тази позиция претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев изрази на среща с жители във варненския регион " Приморски ". Пред присъстващите той напомни някои от знаковите начинания, които е провел в Европейския парламент в поддръжка на Варна. " Съдействах да представим в Екологичен потенциал кандидатурата на Варна за Европейска младажка столица. В Брюксел проведох галерия на Варненското златно богатство – най-старото обработено злато в света. Събитието, което се организира под патронажа на премиера Борисов, притегли интереса на " тримата огромни " в Европейски Съюз – ръководителите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз. В продължение на седмица експозицията бе визитна картичка на Варна и България в сърцето на Европа. Показахме, че с изключение на плажове и красива природа, имаме антична история и богата просвета. Прекрасните си усещания за града ни споделя до през днешния ден и ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни, който пристигна за откриването на осведомителния ми офис тук ", напомни Радев.

" Европейските институции са надалеч и постоянно работата им наподобява нереално за мнозина, само че в действителност европейската взаимност е покрай хората. Тя доближава до всеки от нас посредством новите пътища, площади, пречиствателни станции, само че и посредством новите машини за бизнеса, обществените стратегии, опциите за образование на младежите. Очакваме през идващия програмен интервал европарите за България да са 18 милиарда лева – 4 милиарда лева повече. Това са вложения, които ще дадат спомагателен подтик за развиване на страната ни, а мощната стопанска система и сполучливите предприятия ще доведат и до мечтаното нарастване на приходите ", разяснява Емил Радев.

Апелирайки хората да не подценяват идните евроизбори, той разясни, че към 60% от законодателството, което се приема в Народното събрание, е в резултат на измененията, гласувани в Европейския парламент. " Затова е значимо ползите на страната ни да бъдат добре предпазени във всяка фаза на законодателния развой. Подкрепата за номер 12 в бюлетината е поддръжка за мощния глас на Българя в Европейски Съюз, а това е гласът на способени, виновни и поредни в напъните си представители на огромното европейско семейство ", посочи Радев.

По-рано той посети и Суворово, където се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ. Пред тях варненският представител в Екологичен потенциал се ангажира да докара до край борбата, която поведе против двойните стандарти при храните. " Защото не може да ни оферират под една и съща марка и в една и съща опаковка храна с по-ниско качество и даже с по-висока цена ", безапелационен бе Емил Радев и напомни, че към този момент е даден ход на извоюваната от него и сътрудника му Андрей Новаков първа европейска стратегия против двойните стандарти при храните и напитките. " Следващата ми цел е основаването на общоевропейски надзорен орган ", посочи претендентът на ГЕРБ. Той подчертава и върху напъните си за понижаване на административната тежест за жителите посредством премахването на апостилите и потребността от заверка за публични документи за гражданско положение. " Настоявам регламентът да обхване и дипломите, удостоверенията за квалификации, за настоящо положение на компаниите и други 17 млн. жители на Европейски Съюз, включително и доста българи, учат, работят или живеят в друга от родната им страна. По калкулации на Европейска комисия законодателната смяна им икономисва над 40 млн. евро годишно ", изясни Радев.

Той срещна присъстващите и с новата евродиректива, в която прокара текст, препоръчващ да сложим завършек на " безконечните длъжници ". " От години работя да има 10-годишна безспорна отминалост за отговорностите на физическите лица. Не съумях да го реализира в националния парламент, само че го направих в Европейския. Защото 600 000 български жители имат заведени изпълнителни каузи и не могат да се измъкнат от тежите финансови усложнения, в които са изпаднали ", стимулира се Радев.

Като основател за основаването на зоополицията в България, той подчертава и върху друга своя идея – благосъстоянието на животните. " На тези, които ще си кажат: " Решихте ли другите проблеми?! ", ще препоръчам да извърнат внимание на статистиката – тя потвърждава, че изършителите на принуждение над животни рано или късно протягат ръка на хора. Затова създадохме зоополиция по холандски модел ", изясни Емил Радев и даде за образец разрушения край Варна незаконен разплодник за кучета, където четириногите, отглеждани за обмен, са били държани в условия като в концлагер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР