Винаги с излизането на нови iPhone-и ентусиастите започват да се

...
Винаги с излизането на нови iPhone-и ентусиастите започват да се
Коментари Харесай

iPhone 11 срещу най-доброто от лагера на Android

Винаги с излизането на нови iPhone-и запалянковците стартират да се питат по какъв начин се съпоставят те с флагманите, работещи под Android. Базовият смарт телефон на Apple идва с по ниска цена по отношение на миналогодишния си предходник, само че по какъв начин се показва на фона на конкуренцията?

За да разберем това ще съпоставим няколко топ устройства. Това са Samsung Galaxy S10+, Гугъл Pixel 4 XL, OnePlus 7T, както и iPhone 11.
Дизайн
Честно казано всички сме изтощени от големите прорези и към този момент двугодишният дизайн на iPhone 11 наподобява леко стар на фона на последните устройства на упоменатите компании. Все отново, в реда на нещата е да се означи, че продуктът на Apple към момента е единственото устройство на пазара, предлагащо симетрична визия. Рамките към екрана са по-дебели от тези на останалите обсъждани смарт телефони, само че най-малко от всички страни те са идентични.

Повечето хора безпроблемно привикват с изрязан екран и след няколко дни приложимост престават да виждат така наречен " ноч ". Наличието му е неизбежно, с цел да имаме разполагаем задоволително сигурна система за лицево различаване. От сравняваните устройства единствено Pixel 4 разполага с нещо сходно, като тук Гугъл са били принудени да изместят екрана надолу, с цел да има къде да разположат многочислените датчици (включително много забавния радарен чип).

 iPhone 11 против най-хубавото от лагера на Android
Квадратните детайли с камерите в горните леви ъгли на гърбовете устройствата са разпознаваеми детайли на техния дизайн. Очакваме следващата година да забележим многочислени други артикули с сходна визия.

Samsung Galaxy S10+ предлага пречистен дизайн в унисон с предходните устройства от серията. Поради липа на място корейците също се видяха принудени да изрежат екрана (по-скоро – продупчат), с цел да поместят селфи камерата на предния панел. Тук е забавно да се означи, че преди този момент Samsung безусловно се подиграваше на Apple поради " ноча " в свои рекламни акции Все отново, с помощта на дупчения екран площта му се приближава до 90%.

Отзад пък камерите са подредени в редица, като блокът е ситуиран симетрично. Това дава повече непоклатимост, когато оперирате с устройството, без да го вдигате от твърда повърхнина.

OnePlus 7T не разполага с изскачащия модул на своя Pro другар и по тази причина предната му камера е ситуирана в капковиден разрез. Отзад камерите са поместени в наедрял, симетрично ситуиран, кръговиден детайл. Явно модата сега е съществуването на последните да се акцентира, а не да се крие, както беше относително до неотдавна.
Дисплеи
Всички Android смарт телефони, които преглеждаме през днешния ден са с OLED екрани, доставени от Samsung. Само моделът на Applе e с LCD екран от LG. Всичките идват с поддръжка на HDR10 и Dolby Vision.

Това обаче не значи, че всички екрани са идентични. OnePlus 7T и Pixel 4 XL оферират 90 херца освежаване, което е доста повече по отношение на общоприетите 60 херца. Това дава опция за 50% повече фрагменти в секунда. Т.е. можете да очаквате чувство за по-гладко и бързо скролване и по-плавни анимации.

По отношение на резолюцията е явно изоставането на iPhone 11, който предлага 1792 на 828 пиксела – по-малко даже от Full HD. Следващ в класацията по този индикатор е моделът на OnePlus (2400 на 1080), а отпред са устройствата на Гугъл и Samsung (3040 на 1440 пиксела).

 iPhone 11 против най-хубавото от лагера на Android
Що се отнася до яркостта на екраните, подредбата е следната: OnePlus 7T : 825 нита iPhone 11 : 765 нита Galaxy S10+ : 715 нита Pixel 4 XL : 650 нитаПо отношение на качеството на картината обаче неоспорим победител е Galaxy S10+.
Батерии
И трите смарт телефона са оборудвани с съответни батерии, само че на хартия най-впечатляващ е моделът на Samsung: Galaxy S10+ : 4100 mAh OnePlus 7T : 3800 mAh Pixel 4 XL : 3700 mAh iPhone 11 : 3142 mAhНе очаквайте обаче автономността на устройствата да съотвества компактно на тези числа. iPhone 11 в действителност се показва доста по-добре от предстоящото.

 iPhone 11 против най-хубавото от лагера на Android
Най-разочароващ в действителност тук е Pixel 4 XL. Имайки поради обстоятелството, че Гугъл стои зад кормилото на Android (и гледайки Apple) човек някак чака повече. Като образец може да вземем проиграване на двучасово видео при оптималната бляскавост и изключени варианти за нейното усъвършенстване. Ето какъв брой % от заряда на батерията отиват за тази задача във всеки от обсъжданите смарт телефони: OnePlus 7T : 17% iPhone 11 : 19% Galaxy S10+ : 19% Pixel 4 XL : 21%Резултатите са близки, само че в течение на през целия ден приложимост разликите се натрупват. Редно е да се означи обаче, че на първите две места са устройствата с по-ниска резолюция. При активиране на упоменатите нагоре умни функционалности за адаптивна бляскавост си личи колкото добре е усъвършенстван iPhone и какъв брой изостава Pixel 4: iPhone 11 : 13% OnePlus 7T : 18% Galaxy S10+ : 19% Pixel 4 XL : 20%При естествена ежедневна приложимост най-дълъг самостоятелен живот можете да очаквате от iPhone 11 и Galaxy S10+.
Зареждане
През последните години смарт телефоните се развиват осезаемо във връзка с скоростта на зареждане на техните батерии, като към този момент не е належащо да чакате с часове Започвайки от 0% за един час от обсъжданите устройства можете да очаквате следното: OnePlus 7T : 100% Pixel 4 XL : 77% Galaxy S10+ : 74% iPhone 11 : 33%Тук би трябвало да се отбележат две неща: впечатляващата Warp Charging технология на OnePlus и разочароващото допотопно 5-ватово зарядно на iPhone 11.

От обсъжданите устройства единствено OnePlus 7T не предлага безжично зареждане. От останалите можете а очаквате следните мощности: Galaxy S10+ : 12W Pixel 4 XL : 11W iPhone 11 : 7,5WКолкото и да е занимателно iPhone 11 може да се зарежда по-бързо безжично, в сравнение с с включения в комплекта адаптор.
Производителност
И четирите смарт телефона са основани на мощни и ефикасни чипсети. Apple употребява собствен личен хардуер, а останалите – чипове Qualcomm. В моделите на Samsung и Гугъл това е Snapdragon 855, а OnePlus 7T е с най-новия Snapdragon 855+.

Ето какво демонстрира тест с BrowserBench Speedometer, измерващ отзивчивостта в уеб приложения:

 iPhone 11 против най-хубавото от лагера на Android

Въпреки че Гугъл създава софтуера в устройството си, този смарт телефон е постоянно се оказва по-бавен от останалите. Това е и единственият артикул, който би трябвало да бъде рестартиран, с цел да работи както би трябвало. Чакаме ъпдейти

iPhone 11 пък за следващ път демонстрира какъв брой може да се реализира посредством добра оптимизация на софтуера. Ето резултатите от тест с Geekbench:

 iPhone 11 против най-хубавото от лагера на Android

Нещо, върху което от Apple биха да поработят, е времето за включване на смарт телефона. Тук Pixel 4 XL изпреварва останалите смарт телефони със забележителна преднина: Pixel 4 XL : 11 секунди Galaxy S10+ : 19 секунди OnePlus 7T : 20 секунди iPhone 11 : 21 секунди
Звук
Galaxy S10+ е единственото устройство от четирите, което разполага 3,5-милиметров жак за слушалки. Дори в комплекта получавате напълно прилични такива, създадени дружно с AKG. Въпросният аудио конектор обаче липсва в новия Note 10, тъй че по-скоро не го очаквайте в Galaxy S11.

 Само Galaxy S10+ идва със стерео жак...
Само Galaxy S10+ идва със стерео жак...

iPhone 11 идва също идва със слушалки, само че те се свързват посредством Lightnig врата. Останалите устройства идват без слушалки, както и аудио преходници за USB-C.

Максимална мощ на звука от представителите: Galaxy S10+ : 100 децибела Pixel 4 XL : 98 децибела OnePlus 7T : 97 децибела iPhone 11 : 94 децибелаВсички смарт телефони, без Pixel 4, поддържат технологията Dolby Atmos за тримерен тон. Спорно е обаче дали съществуването ѝ въобще има значение в смарт телефон
Биометрия
В момента се намираме в нещо като временен интервал във връзка с биометрията. OnePlus и Samsung реалокираха датчиците за пръстови отпечаръци на устройствата си под техните екрани, до момента в който iPhone 11 и Pixel 4 разчитат единствено на триизмерно лицево различаване. Четецът в Galaxy S10+ е по-добър от този в OnePlus 7T, а iPhone се оправя по-добре от Pixel във връзка с лицевото различаване. Това в резюме, на процедура нещата са малко по-сложни.

Galaxy смарт телефоните разполагат с ирисов скенер, в допълнение към четеца за отпечатъци. Разположеният в екрана ултразвуков датчик обаче отстъпва на обичайна капацитивна технология. OnePlus 7T е по-бърз от Samsung, изключително в композиция с двуизмерното лицево различаване, само че като цяло четецът на китайския смарт телефон оставя усещане за по-нестабилна работа. И в двата смарт телефона съответните системи бяха усъвършенствани доста със софтуерни ъпдейти.

При Гугъл казусът е по-различен. Системата в Pixel работи доста бързо и не се затруднява даже когато държите устройството наобратно. Налице е обаче проблем – отключването става даже в случай че потребителят е със затворени очи. Това значи, някой може да получи достъп до устройството без латентен (или по-лощо) негов притежател да разбере.
Други благоприятни условия
Всеки смарт телефон предлага собствен набор от приложения и функционалности. Galaxy S10+ идва с Edge Shortcuts, посредством която можете да стартирате приложения, провлачвайки пръст от от закривената част на екрана за пускане на приложения. OnePlus 7T разполага с Reading Mode, при който наситеността на цветовете бива редуцирана, което понижава умората на очите. iPhone 11 разполага с Animoji и FaceTime
Несъмнено обаче най-интересното изобретение идва с Pixel 4 и то се споделя Motion Sense. Смартфонът може да разпознава жестове, протичащи се над екрана. Засега по този метод можете да спирате аларми, да превъртате песни и да заглушавате позвънявания. На фона на всеобщата еднородност на пазара това изобретение фактически наподобява свежо. Засега наборът от функционалности, за които се употребява радарният чип на Pixel 4 е стеснен, само че чакаме да забележим развиване в тази тенденция.
Камери
Качеството на фотосите евентуално е най-важният индикатор, който гледат потребителите, избирайки си ново мобилно устройство. Всяко от обсъжданите устройства може да снима доста добре, само че са налице нюанси.

 iPhone 11 (горе ляво) се оправя по-добре в тази тъмна сцена от Pixel 4 XL (горе), Galaxy S10+ (долу ляво), and OnePlus 7T (долу дясно).
iPhone 11 (горе ляво) се оправя по-добре в тази тъмна сцена от Pixel 4 XL (горе), Galaxy S10+ (долу ляво), and OnePlus 7T (долу дясно).

И четирите сматфона разполагат с по няколко камери. В Pixel 4 XL и iPhone 11 те са по две, в комбинации надлежно стандартна/телефото и стандартна/широкоъгълна. S10+ и 7T пък са с тройни камери – широкоъгълна, общоприета и телефото.

 iPhone 11 (горе лява) възпроизвежда най-добре действителните цветове и улявя повече елементи, само че Pixel 4 XL (горе дясно), Galaxy S10+ (долу ляво) and OnePlus 7T (долу дясно) не изостават с доста!
iPhone 11 (горе лява) възпроизвежда най-добре действителните цветове и улявя повече елементи, само че Pixel 4 XL (горе дясно), Galaxy S10+ (долу ляво) and OnePlus 7T (долу дясно) не изостават с доста!

Нито Гугъл, нито Apple могат да се приближат до ръчните настройки предлагани от OnePlus и Samsung. Паралелно с това обаче автоматизираните обработки на първите две компании са задоволително напред, с цел да сте сигурни, че ще получите отлична фотография, просто натискайки спусъка, без да се замисляте за каквото и да е.
Заключение
Pixel 4 XL е превъзходен смарт телефон, само че за жалост, тук той остава на последно място. Реалната борба е сред останалите три устройства и освен това е много оспорвана. Надали ще останете отчаян от който и да е, само че за OnePlus 7T ще платите минимум...

 iPhone 11 против най-хубавото от лагера на Android Кой от изброените смарт телефони бихте избрали вие? Източник
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР