Винаги проблемът тръгва от Столична община, от мнозинството в Столичния

...
Винаги проблемът тръгва от Столична община, от мнозинството в Столичния
Коментари Харесай

Обединена София срещу застрояването: Сегашният СОС да спре да приема подробни устройствени планове

" Винаги казусът потегля от Столична община, от болшинството в Столичния общински съвет – по тази причина желаеме той да не приема Подробни устройствени проекти. На днешното съвещание има две такива точки – едната е за " Люлин-център ", където имаше митинги поради огромните промени на уличната инфраструктура. Защо би трябвало да ангажираме цели квартали и бъде предопределяно развиването им за десетилетия напред, откакто след месец не се знае дали половината от този състав на СОС ще е отново в него наесен, в това число и аз? " Това съобщи самостоятелният общински консултант Войслав Тодоров, който поддържа новата самодейност " Обединена София против презастрояването ".
В новата самодейност са обединени десетки инициативни комитети от другите квартали в София, като обединяването е по три оси – запазване на междублоковите пространства от прекалено гъсто застрояване, да не се пръсват безсистемно небостъргачи на разнообразни места в столицата, без да има вземане предвид с трафика, с кварталния аспект и равнище на застрояване, както и да има запазване на зелени парков площи. А основата са " порочни устройствени проекти ", по думите на Тодоров. Кои инициативни комитети влизат в самодейността и какви са всичките им претенции към столичната кметица Йорданка Фандъкова – научете в този материал!
Сподели с твоите другари
Това не са предизборни пропаганди, а беше Християна Тодорова, член на ИК " За Зелен Младост ". А Борис Бонев от " Спаси София ", която също поддържат " Обединена София против презастрояването ", добави – в случай че беше въображаемо при правенето на подробни устройствени проекти, нямаше в този момент да приказваме за проблеми с инфраструктура, със зеленина, с детски градини даже. Бонев сподели и друго – би трябвало да се приключи феноменът " ремонт на ремонта ", с цел да може все в миналото да се живее обикновено в столицата. Освен всичко друго, този феномен не разрешава поправки в кварталите, а се гледат непрекъснато единствено знакови обекти. Бонев направи и прогноза – че сигурно ще има ремонт на ремонта и на ул. " Граф Игнатиев ". А за водопада на " Солунска " оценката му е, че става въпрос за неприятен ремонт и че не може непрекъснато при дъжд да се изяснява по какъв начин и в чужбина се наводнява - нас ни интересува тук да не се наводнява, е мнението му.
За край от " Спаси София " предизвестиха, че за тях политическата тематика е отворена – може да решат да повдигнат претенденти за кмет и общински съветници и за идните локални избори, само че досега не са взели решение по въпроса, както и по въпроса дали изобщо да опитат да влязат в Столичния общински съвет политически.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР