Винаги, при всякакви кризи и при правителства на различни партии

...
Винаги, при всякакви кризи и при правителства на различни партии
Коментари Харесай

Корнелия Нинова определи решението на МС за великденските добавки като несправедливо


" Винаги, при всевъзможни рецесии и при държавни управления на разнообразни партии и обединения, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници. А през днешния ден, при тази инфлация, това беше още по-необходимо ", декларира Нинова.

По думите ѝ оправданието на Министерски съвет, че няма признат бюджет за 2023 година, " е цинично ".

" Самото държавно управление не пожела да внесе подобен предходната година, макар нашето гледище ", отбелязва водачът на Българска социалистическа партия и продължава:

" В същото време служебният кабинет на президента Радев усили броя на членовете на бордове и им подвигна тавана на заплатите. Те в този момент получават над 14 000 лева на месец ".

Корнелия Нинова декларира още, че " кражбите от публични поръчки и контракти вървят с цялостна мощ ".

" Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета. Но правдивост и поддръжка за възрастните хора няма. И този път не са му отговорни партиите ", написа тя на финала на поста си в обществената мрежа.



" " Депутатите от 48-ото Народно заседание ограничиха опциите за финансиране на изключителни разноски от служебното държавно управление, което е главната причина да сме затруднени при намирането на нормативна опция за обезпечаване на нужния запас от бюджета за великденски добавки към пенсиите. Разбираме, че огромна част от пенсионерите се намират в затруднено финансово положение. Добавката към пенсията е тип обществена поддръжка за най-уязвимите. Не е част от пенсията и не зависи от осигурителния принос. Принципът в Европейски Съюз е обществените ограничения да бъдат ориентирани към най-уязвимите групи в обществото. Без подозрение това за възрастните с пенсия под линията на беднотия, което е повече от половината от пенсионерите у нас ", посочи Гълъб Донев малко по-рано, когато разгласи, че единствено най-бедните пенсионери ще получат великденски добавки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР