Винаги ни е било интересно как се адаптират за екран

...
Винаги ни е било интересно как се адаптират за екран
Коментари Харесай

5 книги, които да прочетем преди да гледаме филмите по тях

Винаги ни е било забавно по какъв начин се приспособяват за екран качествените романи - колкото по-сериозни и провокативни, толкоз повече въпросителни към кино лентата. Затова взехме решение, че преди да забележим кино (и телевизионните) версии на долните пет книги, първо ще ги прочетем.



" На плажа Чезъл "

Иън Макюън

изд. Колибри

Мина много време откогато гледахме филмовия откъс по романа на Макюън и в действителност нямаме самообладание да забележим чудесната Сирша Ронан като Флорънс. Това е историята за първата й брачна нощ с Едуард (Били Хаул), които отпътуват в идиличен курорт, с цел да отпразнуват сватбата си. И двамата са девствени, само че не чакат първия си полов контакт еднообразно - вярванията, терзанията им и обстоятелства от предишното им се сблъскват, с цел да се стигне до непредвиден край.



" Фаренхайт 451 "

Рей Бредбъри

изд. Бард

Култовият разказ на Бредбъри е трансфорат в сериал по НВО, а продукциите на канала са известни с предизвикателността си и високото си качество. Очакваме да не останем разочаровани от тяхната версия на антиутопично бъдеще, в което пожарникарят Гай Монтег (в ролята е Майкъл Б. Джордън) стартира да се съмнява в задачата си да изгаря книги и да преследва хората, които ги четат и популяризират.



" Малкият чужд "

Сара Уотърс

изд. Алтера

Сара Уотърс е известна с готически мрачните си романи и този не прави изключение. В него доктор Фарадей се озовава в Хъндредс хол, запуснато имение в Уъруикшър, където живеят майка, наследник и щерка. Той не подозира, че ще стане очевидец на необясними и свръхестествени неща, които ще доведат събитията до трагична кулминационна точка. Актьорският състав за екранизацията е впечатляващ - Домнал Глийсън, Рут Уилсън, Шарлот Рамплинг.

 Снимка 358699

" Къде си, Бернадет "

Мария Семпъл

изд. Enthusiast

Когато се появи, романът провокира вълна позитивни мнения поради необичайния си сюжет и пресен жанр. Очакваме да забележим същото и във кино лентата на Ричард Ликлейтър, в който Кейт Бланшет е в ролята на Бернадет - архитект-новатор, брачна половинка и майка, която ненадейно изчезва от живота на околните и сътрудниците си. 15-годишната Бий постоянно е считала майка си и за своя най-хубава другарка и прави всичко по силите си, с цел да я открие.



Disobedience

Наоми Алдерман

Все още непреведен на български, това е дебютният разказ на Наоми Алдерман, която след това печели литературната рецензия с с дистопичната история в The Power. Филмът с Рейчъл Вайс и Рейчъл Макадамс споделя за скандалната връзка на две дами в ортодоксална еврейска общественост в Манхатън.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР