Винаги много сме се дразнили, когато отидем да пазаруваме и

...
Винаги много сме се дразнили, когато отидем да пазаруваме и
Коментари Харесай

Защо някои хора не връщат пазарските колички на място

Винаги доста сме се дразнили, когато отидем да пазарим и забележим по средата на паркинга на супермаркета зарязани пазарски колички. Винаги сме се и чудили за какво някои хора не ги оставят на място.
 Одеялото и за какво не можем да спим без него, даже и когато е горещо
Защо не можем да спим без покривка, даже и когато е горещо

Няколко разумни аргументи

Причините, несъмнено, може да са доста. Може купувачът да е прекомерно надалеч от мястото, където се паркират количките, може да има дете, което затруднява връщането, времето може да е неприятно или може да има физически ограничавания, които вършат връщането му предизвикателство. Другият вид е да има вяра, че част от работата на работните в супермаркета или магазина е да върнат на мястото към този момент употребяваната количка.

Според Mental Floss обаче проучване, оповестено в списание Science през 2008 година, дава основателна причина от научна позиция.

Според изследването, хората, които връщат количките, в множеството случаи са стимулирани от обществен напън - те се опасяват от укорителен взор от страна на другите и никога не желаят да бъдат първите, които оставят количката си, без да я върнат.
 Снимка 481366

Но хората не са наложително свързани с такива фактори. Желанието да се приберат у дома, да останат с детето или да не ги намокри дъждът, се опълчва на обществените правила и ги кара да постъпят по този метод. Ако има и един, който е зарязал количката си на несъответствуващото място, за другите е по-лесно да последват образеца му.

Така учените откриват, че хората са по-склонни да изоставят обществения ред, в случай че средата, която ги заобикаля, към този момент демонстрира признаци на занемаряване.
 Малките сърнета и еленчета и за какво не трябва да ги пипаме, в случай че ги забележим в гората
Ето за какво не трябва да пипаме дребните сърнета, в случай че ги забележим в гората

Не единствено не им оказваме помощ, а даже им вредим
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР