Винаги, когато принц Джордж се появява някъде с родителите си,

...
Винаги, когато принц Джордж се появява някъде с родителите си,
Коментари Харесай

Защо принц Джордж носи винаги къси панталони

Винаги, когато принц Джордж се появява някъде с родителите си, фотосите стават известни по целия свят, написа сп. "Харпър базар ".

Въпреки всички фотоси, които безспорно сте виждали най-малко веднъж, може да има едно нещо, което сте изпуснали като малък подробност в стила му: постоянно носи къси панталони.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ МОМЕНТИ НА ПРИНЦ ДЖОРДЖ

Има доста съответна причина за това, а точно - традиция, която се предава във всяко потомство от богати хора, членове на аристокрацията. Те постоянно обличат младите момчета в къси панталони.

"Да облечеш младото момченце в къси панталони е, нещо доста британско ", изяснява специалистът по етикет Уилям Хенсън.

ГАЛЕРИЯ: Няколко пъти, в които Кейт и принцеса Шарлот съчетаха тоалетите си

"Панталоните са за по-възрастни момчета и мъже, до момента в който късите панталони е един от тези безмълвни "класови маркери ", които имаме тук. Въпреки че времената се трансформират (бавно), дългите панталони, носени от младо момче, се смятат за нещо, което е присъщо на междинната класа. Никоя почита себе си дама от аристокрацията или кралска персона не би желала да бъде сравнявана със междинната класа, даже и херцогинята на Кеймбридж ", споделя още Уилям.

Традицията може да бъде видяна в историята на кралското семейство. Като деца принцовете Уилям и Хари също са били облечени постоянно с къси панталони.

"Обичаят е, че едно момче стартира да носи дълги панталони, когато е на към осем години ", изяснява Хенсън.

Уилям и Кейт чакат третото си дете

"Това е в чисто исторически проект, може би се дължи на процедура, която датира от XVI век. Също по този начин всяко новородено момче е облечано в рокля за първата си година или две (популярни и като рокля за кръщене), а по-късно момченцето минава към къси панталони ", добавя още специалистът по кралски етикет и протокол.

В последна сметка, в тази ситуация с днешно кралско семейство, това е по-скоро обичайно решение, в сравнение с въпрос на класа.

"Навикът на фамилиите от горната класа, които избират да облекат момчетата си в къси панталони, съзнателно целят да се връщат към тогавашната ера. Британската аристокрация постоянно се стреми да се придържа към традицията ", приключва Хенсън.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР