Винаги, когато първите снежинки докоснат черния алчен асфалт и той

...
Винаги, когато първите снежинки докоснат черния алчен асфалт и той
Коментари Харесай

Магията на първия сняг или защо зимата ми напомня за теб

Винаги, когато първите снежинки допрян черния лаком асфалт и той ги погълне лакомо, аз се сещам за теб. Ти беше оня, който ме научи да обичам снега още веднъж, когато бях изгубила това палаво и любопитно дете в себе си. В оня сложен за мен миг, ти ми сподели по какъв начин тъкмо би трябвало да се веселя на дребните неща в живота.

Първите снежинки са факт и познай какво - мисълта за теб изплува постепенно в съзнанието ми и се кристализира на място, тъкмо като тези остри висулки по ъглите на всички здания. Опитвам се да се вардя от рисковите си мисли, тъй като ме е боязън да не попаднат право в сърцето ми със своите заострени върхове.
 зима жена unsplash.com
И въпреки всичко, ето ме, седнал съм и виждам по какъв начин снежинките падат постепенно и умерено, а сетне вятърът ги завихря и стартира да ги спуска все по-силно и бързо към земята. Асфалтът към този момент е бял и наподобява чист. Няма и диря от черното му лакомо създание. И той се е предал на мисълта за теб.

Обичам вечерите, в които светът е прошарен от сняг, а вътре в моя е топло и уютно. Харесва ми, когато на открито се чуват единствено скърцащите снежни подметки на инцидентните минувачи, а в сърцето ми отекват единствено твоите нежни стъпки.
 зима жена unsplash.com
Снегът е тук, и ти си тук. Макар и не физически, въпреки и на хиляди километри от мен, към този момент знам, че си тук, тъй като на открито всичко е бяло.

Всеки един от нас има в живота си по един подобен човек - човек, който му припомня за нещо обичано и има способността да стопли душата му. Човек, който постоянно ще ни бъде тръпка и ще бъде някъде там, прикрит дълбоко в сърцето ни до идващия сняг.

Прочетете още:
Здравей, споделям се Ноември и скърбя Любовта е напълно елементарна и просто съвършена! Скъпа, не помни за оня простак!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР