Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на

...
Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на
Коментари Харесай

Цецка Цачева пред БНТ: Сделката е спрямо законите на страната

Винаги, когато има сходен скандал, когато е забъркано името на политик, персоналното ми виждане е, че би трябвало да се носи отговорност. Бях подготвена още в четвъртък с подаване на оставка. Беше правилно да изчакам министър-председателя господин Борисов да се завърне в България от Брюксел, разяснява в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на правораздаването в оставка Цецка Цачева.

Тя сподели още, че в петък сутринта е поискала да бъдат осъществени инспекции и открити обстоятелствата дали има връзки с компанията продавач, както и произхода на средствата.

Цецка Цачева беше безапелационна, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са споделили общата позиция.
 Премиерът Борисов одобри оставката на Цецка Цачева Премиерът Борисов одобри оставката на Цецка Цачева
Министър-председателят Бойко Борисов одобри оставката на министъра на правораздаването Цецка Цачева.

В интерес на ГЕРБ и на държавното управление е този акт, който аз направих, сподели Цачева и добави, че се е съветвала с нотариуси и юристи. Да оставим инспекцията да откри кое по какъв начин е, прикани тя.
Цецка Цачева: Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се тормозя, дано да се наблюдава.
Тя съобщи, че няма взаимовръзки с компанията по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството изказванието за лобизъм в законодателството, защото това е нещо, което би трябвало да бъде потвърдено.

Според Цачева евентуално някъде нещо не е направила както би трябвало, само че като правист беше сигурна, че договорката е по отношение на законите на страната.
 КПКОНПИ се самосезира за покупката на парцели от лица по член 6 КПКОНПИ се самосезира за покупката на парцели от лица по член 6
Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) стартира инспекция по медийните изявления и по си...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР